TRENDS & STYLING

Bliv klar til julens fester – makeup, hår og tøj

Julens mange fester står for døren, og det betyder for mange af os, at vi søger inspiration til makeup, hår og tøj til en lang række festlige anledninger. Alt det kan du få her – lige fra makeup, negle og hår til smukke kjoler, stiletter og accessories, der vil få folk til at kigge langt efter dig på gaden.

Julen er hjerternes fest, og udover kærligheden, er der så meget andet at fejre i den kommende tid. Du skal måske til en julefrokost eller to, fejre en dejlig juleaften i familiens skød og skyde nytåret i gang med en ordentlig fest.

LÆS OGSÅ: Undgå de 7 mest hyppigste skønhedsfejl

Derfor er der mange anledninger, hvor vi skal hive i de festlige klæder og køre en makeupbørste kærligt henover ansigtet. Og udover at huske den perfekte værtindegave, når man bliver inviteret til fest, får du her en guide med tips og tricks til alt fra skønhed til mode, når det angår julens fester.

Tips til dit julefest-look

Hvis du gerne vil samle inspiration til de kommende festligheder, vil du her finde tips til:

  • Hvordan du lægger en lækker festmakeup
  • Tips til flotte negle og negledesign
  • Hvordan du sætter håret i fine festfrisurer – til kort og langt hår
  • Hvilke festkjoler, der hitter lige nu
  • Lækre accessories, sko og smykker, der fuldender dit outfit

En flot makeup til julens fester

Røde læber og glimmer – det er for mange lig med julefest. Og det vil du også kunne finde guides til her – men naturligvis også en masse andre looks, der vil hitte til de kommende fester.

Når makeuppen til en festlig aften skal lægges, er det en god idé at starte med basen for det bedste og mest holdbare resultat.

LÆS OGSÅ: Idéer til en personlig julegave

Fin og strålende hud til julens fester

Hvis fundamentet for makeuppen ikke er godt, vil en smuk læbestift ikke få lov at stråle rigtigt. Derfor er det en god idé at starte med at lægge en god base for sin makeup.

Jævnt underlag
Det kan du gøre ved at starte med at bruge en primer, der udglatter huden og gør den mere jævn i udseende og overflade.

LÆS OGSÅ: 3 makeupfejl, der gør dig ældre

Derefter vil et naturligt skridt være at fjerne mørke rande under øjnene – se her, hvordan du gør – og måske anvende en foundation. Du kan her få tips til, hvordan du vælger den helt rigtige foundation. Hvis du ikke er så meget til at bruge foundation, så vil denne guide til, hvordan du får perfekt hud uden foundation, være lige noget for dig.

Efter dette trin vil en god pudder sørge for, at din makeupbase vil holde i mange timer.

Glød og de rette former
Hvis du vil have lidt glød i kinderne, får du her listen med de bedste blushes og en guide til, hvordan du bruger din blush rigtigt – for ved du egentligt, om du bruger den rigtigt?

LÆS OGSÅ: 5 beautyhacks, der får dig til at se skønnere ud

Hvis du vil gå skridtet videre, vil du med teknikken ’contouring’ kunne fremhæve dit ansigts form på fineste vis. Du kan her finde en videoguide til, hvordan du laver contour, og hvilke produkter, der er gode at bruge.

Forførende øjne til julens fester

Forskøn dine øjne med lidt ekstra til julens fester. Om det er en lækker mascara, der giver volumen, en dimensionsskabende øjenskygge eller en snorlige eyeliner, det er op til dig – du finder tips til det hele her.

Naturlige vipper
Hvis du vil have lange, voluminøse ”naturlige” vipper, så anbefaler vi, at du prøver at bruge en vippeserum. Vippeserum er et serum, der plejer dine øjenvippehår og samtidig får dem til at vokse sig lange, voluminøse og stærke.

Du kan her finde en vejledning til, hvordan du bruger vippeserum, og se listen med de bedste af slagsen, for vi har nemlig testet dem!

LÆS OGSÅ: Undgå de her 6 parfumefejl, som vi alle begår

Den rigtige mascara
Hvis du går efter forførende bambiøjne, så er det den helt rigtige mascara, du skal have. Her kan du finde den mascara, der passer til lige netop dine vipper.

Den svære eyeliner
Går du efter den perfekte eyeliner, så har vi den rette guide til dig. Det er nemlig sådan med eyeliner, at øvelse gør mester – men man må gerne snyde lidt! Du får derfor her 3 tricks, der gør lettere at lægge en snorlige eyeliner, og så har vi også samlet de 5 bedste eyelinere, der kan shoppes online. Du kan også se denne videoguide, hvor du bliver guidet skridt for skridt til en smuk eyeliner.

LÆS OGSÅ: Guide til 4 festlige makeuplooks til nytårsaften

En regnbue af øjenskygge
Når det kommer til øjenskygge, så er der et hav af mulige måder, man kan forskønne sine øjenomgivelser. Den mest populære er dog, at man påfører en mørk nuance i globelinjen, og så derefter ”blender” denne ind i udvalgte lysere nuancer.

Du kan se, hvordan du gør i en video her, hvor du også kan finde en god øjenskyggepallette, der kan give dig det smukkeste festlook.

Kysseklare læber til julens fester

Med et par kysseklare læber, så kan misteltenen bare komme an! Her får du tips til, hvilke læbestiftfarver, der hitter til julens fester, og hvordan du får din læbestift til at holde hele festen lang.

LÆS OGSÅ: Her er 21 idéer til din ønskeseddel til jul

Før du starter med læbestift eller andet, så sørg for, at dine læber er velplejede og fugtede. Ellers vil din læbestift lægge sig ujævnt på læberne, og de vil kunne ende med at blive tørre – særligt her i de kolde måneder.

Den rette farve læber
For mange hører læbestift sig til når kalenderen viser julefrokost, juleaften og nytårsfest. Og i år er der særligt 3 farver læbestift, der hitter – se dem her!

Det er også de mørke nuancer, der ses meget her til julens fester. Og selvom det er et meget smukt look, med mørke læber, så kan det være, at det for nogle kræver lidt tilløb at begive sig ud i de mørke læber. Derfor får du her en guide til, hvordan du bedst bærer de mørke læber, og inspiration til, hvordan de forskellige mørke toner kan styles til forskellige looks.

LÆS OGSÅ: 5 lipstick hacks, der vil gøre din hverdag lettere

Klassiske røde læber
Hvis du, som så mange andre, er til klassiske røde læber, så se denne guide med 7 tips til, hvordan du skaber de perfekte røde læber til julens fester.

Få læbestiften til at blive siddende
Det næste problem, der melder sig, er så, hvordan vi får de smukke læber til at holde hele natten? Og det er der heldigvis råd for! Her får du 3 tips til, hvordan du kan få din læbestift til at holde hele julefesten igennem.

Skinnende julenegle

Negle er kvinders visitkort. Det er måske lidt firkantet sagt, men der er noget om det. Et sæt smukke negle, der fuldender festlooket, gør bare en enorm forskel. Her får du tips til, hvordan du får festlige negle til julen.

LÆS OGSÅ: 5 nye produkter, der giver dig flotte negle

Smukke negle starter med velplejede hænder. Det kan være svært at holde sine hænder fugtede her i vinterkulden, men med denne guide burde det være en smal sag at komme igennem vinteren med bløde og smukke hænder.

Hvordan lægger man neglelak?
Det kan måske virke banalt at guide til, hvordan man lakerer sine negle med neglelak. Men måske du alligevel kunne indhente et hidtil ukendt tip eller to her, hvor eksperten guider til, hvordan du trin for trin bedst lakerer dine negle: nemlig, som man ville lakere en bil. Det lyder måske skørt, men det er den metode, der giver det bedste resultat, og får neglelakken til at holde længst.

LÆS OGSÅ: Neglelak – sæsonens top 5 farver

Nailart
Hvis der skal ske lidt mere med dine negle, end blot en tur med neglelakken, så kan du prøve kræfter med negledesign eller ’nailart’.

Prøv eksempelvis en af disse to negleguides, hvor der også følger en video-guide med:

LÆS OGSÅ: Sådan får du stærke og lange negle

Smukke frisurer til julens fester

Sæt dit hår lidt anderledes end du plejer, og se, hvor stor en forskel det gør for dit fest-look til julens fester.

Her får du guides til, hvordan du sætter dit hår op i smukke opsætninger, hvordan du styler dit hår alt efter, hvilken længde det har, og hvilke hårtrends, der hitter til julens fester.

LÆS OGSÅ: Sådan undgår du elektrisk hår

Julens hårtendenser
Der er generelt 3 hårtendenser, der hitter til julens fester:

  • Fletninger
  • Lange lokker
  • Pagehår

Fletninger kan forvandle selv den værste hårdag til et eventyr. Dertil er en flettet frisure meget holdbar i forhold til løsere styles. Du kan finde inspiration til flettede frisurer lige her, hvor der er 9 smukke af slagsen.

LÆS OGSÅ: Find den rigtige julegave til ham

De lange lokker styles som oftest med de såkaldte ’Hollywood-krøller’, som snarer er store, romantiske bølger frem for reelle krøller. Her får du en videoguide til, hvordan du selv kan lave de smukke Hollywood-krøller.

Hvis du er en af de modige, der har ladet lokkerne falde til fordel for en trendy page, og nu mangler tips til, hvordan du bedst styler den til fest, så får du her 5 guides til smukke festfrisurer til pagehår.

LÆS OGSÅ: Sådan får du tyndt hår til at virke tykkere

Opsætninger og andre frisurer
Et opsat hår eller blot en lille ændring i din normale hårrutine kan gøre meget for hele dit look – og det behøver slet ikke være så kompliceret at sætte håret op i en flot frisure.

Herunder finder du forskellige guides til opsætninger og festlige frisurer til julens mange fester.

LÆS OGSÅ: Find den rette frisure til din ansigtsform

Smyk dit hår
Dekorér dit hår eller din opsætning med smukke håraccessories, der fremhæver frisuren og tiltrækker sig opmærksomhed til håret. Her finder du 11 smukke håraccessories, der vil pifte dit look op til julens fester.

LÆS OGSÅ: 7 frisurer, der aldrig går af mode

Det rette outfit til julens fester

Når der er styr på makeup, negle og hår, er det næste – vigtige – punkt på listen outfittet!

Hvis du ønsker inspiration til, hvilke smukke kjoler, sko og accessories, du kan tage på til julens fester, så finder du det hele herunder.

Kjoler til julefrokosten
Årets julefrokoster står for døren, og for mange står sæsonen på julefrokoster med både arbejde, venner og familie. Hvis du skal have en ny kjole til julefrokost, så gå efter en, der kan bruges til dem alle.

LÆS OGSÅ: Sådan styler du din buksedragt til fest

En blondekjole er for eksempel altid et sikkert valg, men de mere glamourøse kjoler hitter også, hvis du kan lide at skille dig ud fra mængden. I år er rød en af de farver, der hitter mest i modebilledet, så en rød kjole ville bestemt også være flot til julefrokost. Du kan finde 25 smukke kjoler til årets julefrokoster lige her.

Julens andre fester
Udover diverse julefrokoster, er der også en lang række andre festligheder i julen, som vi ikke ville være foruden. Måske skal du til juletræsfest, til et festligt middagsselskab eller noget helt tredje – og så er der jo også selve juleaften, som vi bestemt ikke må glemme. Derfor kan du her finde 24 fantastiske kjoler til julens mange fester.

LÆS OGSÅ: 15 smykker, du kan ønske dig i julegave

Nytårsaften
Når julen går på held, er der ikke længe til den næste store begivenhed: nytårsaften! Årets sidste fest nærmer sig, og det er en aften, hvor dit outfit gerne må stråle lidt (meget) ekstra.

Nytårsaften giver mulighed for de modige, der tør begive sig ud i vovede farver, glimmer, pailletter, høje sko og statementsmykker - for alt er tilladt nytårsaften! Her finder du 19 festlige kjoler, som vil sørge for et brag af en nytårsfest på årets sidste aften.

LÆS OGSÅ: 10 accessories, der fuldender dit outfit nytårsaften

Dansesko i alle stilarter til julens fester

En smuk kjole fortjener et par lækre sko, der kan danse natten lang. Hvad end om du er til stiletter, en lavere hæl eller sneakers, så finder du en masse festlige sko herunder, som vil pryde dit julefestlook med manér.

Yndefulde stiletter
Dans dig igennem julens fester i smukke stiletter. Når du skal vælge stiletter til fest, er der et hav af muligheder, når det kommer til både design og pasform.

LÆS OGSÅ: 24 gaveidéer til din mor, søster eller veninde

Hvis du ikke bruger stiletter så ofte, så er det en god idé at gå efter et par i et klassisk design, da skoene derfor kan bruges til flere forskellige looks. Her kan du finde 15 festlige stiletter, der kan bære dig stilrent gennem julens fester.

Stiletter med rem
Stiletter med rem har længe været en klassiker, men de er især kommet tilbage i modebilledet det seneste år.

Ikke nok med, at remmen er en feminin og fin detalje, så giver den også noget støtte til anklen, som kan hjælpe en del kvinder, når det kommer til at gå i høje hæle hele aftenen. Du kan finde 10 par stiletter med rem til julens fester lige her.

En lavere hæl er måske at foretrække
Hvis man ikke er til stiletter, kan man prøve et par såkaldte ’kitten heels’, der har en hælhøjde mellem 3 og 5 cm, og derfor er mere behagelige at have på en lang og festlig aften.

LÆS OGSÅ: 25 flotte vinterjakker til en smuk – og varm – entre til julefesten

Kitten heels blev introduceret i modebilledet i 1950’erne som et træningsredskab for unge piger, der skulle lære at gå i høje hæle. De hed sågar ’trainer heels’.


Kitten heels, Valentino, 6.379 kr. Kan købes online HER

Der gik dog ikke mange år, før hælhøjden slog igennem, og du kan sikkert huske dem fra 90’erne. Nu er de altså tilbage, og du kan finde 15 forskellige par kitten heels lige her.

Fest hele natten i sneakers
Det er også meget trendy at style sin festkjole med et par fede sneakers, og så kan man tilmed holde gang i dansegulvet i mange flere timer! Her kan du finde 9 par tidløse sneakers, der aldrig går af mode, og som vil gå sig godt til dit julefest-look.

LÆS OGSÅ: De her “grimme” sneakers hitter

Fuldend looket med accessories

Med de rette accessories vil du kunne sætte prikken over i’et på dit julefest-look.

Accessories er som bekendt kendt for at pifte outfittet op, og til julens fester må dine accessories gerne ’larme’ endnu mere! Her finder du 25 festlige accessories, der vil fuldende dit julefest-look.

Øreringe
Øreringe er måske det sidste, du tænker på når du iklæder dig dit outfit. Men netop øreringene er en smutvej til det fuldendte look.

LÆS OGSÅ: 11 stilfulde ure, der altid holder

Hvis du søger inspiration til, hvilke øreringe, du kan tage på til julens fester, kan du her læse om de 3 øreringstendenser, der hitter lige nu og få hele 21 par øreringe, som vil fuldende dit julefest-look på et splitsekund!

Tasken til det hele
De fleste foretrækker at have en lille taske med til fest. En lækker taske er den perfekte accessory til et hvilket som helst outfit, og hvis du vælger en crossbody-taske, så vil den tilmed være praktisk, da du har hænderne frie til drinks og hilsener.

Derfor vil denne type taske være det oplagte valg til fest, da det frigiver dine hænder og lader dig om det vigtigste: at feste! Her finder du 11 smukke og praktiske crossbody-tasker til både hverdag og fest.

LÆS OGSÅ: 10 typer tasker, enhver kvinde må eje

Læs mere om: