TRENDS & STYLING

Bliv klogere på moden | Louis Vuittons kufferter

Det at rejse er en stor del af det franske modehus Louis Vuittons dna, og det er sikkert fordi huset begyndte som en kuffertmager. Få historien bag de ikoniske Louis Vuitton-kufferter her.

’Pakker sikkert dine mest skrøbelige objekter. Specialiseret i at pakke mode.’ Sådan stod der på en plakat uden for Louis Vuittons butik i Paris, da han i 1854 grundlagde sit modehus i eget navn. Kufferter var det, han kunne. Og han var god til det.

LÆS OGSÅ: IN30ÅR | 30 Modefavoritter

Louis Vuitton gjorde det lettere at rejse. Først opfandt han den firkantede kuffert, trunken, eller som den hedder på fransk: malle. Kasseformen var perfekt til at kunne blive stablet på togrejser eller på skibe. Dernæst tog han fat på bagagens vægt. Igen som den første, brugte Louis Vuitton nemlig kanvas til at lave sine kufferter. Stoffet var lettere end det læder, man typisk havde brugt, og hans særlige voksbehandling sikrede, at det var lige så holdbart.

PR

LÆS OGSÅ: TOP 10 | De største danske modeller nogensinde

I dag er Louis Vuitton både sko, tasker, tøj, solbriller, bøger og meget andet, men det hele er stadig centreret om kufferten. Efter at huset indtroducerede LV-monogrammet i 1896, blev kufferten nemlig ikonisk, og det at rejse trækker stadig tråde ud i alle husets afkroge. Fx har Louis Vuittons nye chefdesigner, Nicolas Ghesquière, fortolket kufferten, og det er blevet til en lille håndtaske under navnet Petite Malle.

Det er de færreste, der rejser med en trunk i den moderne verden. Men der er stadig mange, der gerne ville eje en.

LÆS OGSÅ: Mary og Frederik på forsiden af Vogue

Læs mere om: