TRENDS & STYLING

BLIV KLOGERE PÅ MODEN | Silketørklædet fra Hermès

Det har været båret af alt fra dronninger over filmstjerner til helt almindelige mennesker. Hermès’ silketørklæde er et modeikon af proportioner. IN har tegnet et portræt af de 90x90 cm.

90 x 90 cm. Det er størrelsen på en af modehistoriens største klassikere, nemlig Hermès’ ikoniske silketørklæder. Deres navn er Carré, og siden det første blev designet til det parisiske modehus’ 100-års jubilæum i 1937, har det solgt i millioner.

Dronning Elizabeth II har båret et utal af de kulørte tørklæder, Grace Kelly brugte det som slynge til hendes brækkede arm, og i en sexscene i filmen Iskoldt begær, bandt Sharon Stone Michael Douglas fast til sengen med et par hvide Hermès-stoffer.

Så sent som i 2014 var det igen på alles læber, da amerikansk Vogue døbte tørklædet ’det nye halssmykke’.

LÆS OGSÅ: MÅNEDENS DRØMMEKØB | Skuldertaske fra Hermès

Hver sæson får Hermès lavet otte nye design og genoptrykket fire. Efter designet er kreeret, tager det tørklædet 750 timer at komme gennem produk­tionen, der foregår i den franske by Lyon. Her bliver designet printet på silken med rammetryk-metoden, og det bliver fulgt op af et nøjsomt (hånd)syarbejde på kanterne, inden det lander i butikken. Eksempelvis i Hermès-butikken på Strøget i København, hvor Carré-tørklæderne hænger, lige når du kommer ind ad døren. Man forstår pludselig godt, hvorfor de 90 x 90 cm ender med at koste 2.800 kr.

I galleriet nedenfor kan du se denne sæsons kollektion af silketørklæder fra Hermès – og måske blive inspireret til selv at få fingrene i et af dem og på dem måde få del i et stykke modehistorie.

Hermés ikoniske silketørklæder

LÆS OGSÅ: BLIV KLOGERE PÅ MODEN | De blå jeans’ historie