TRENDS & STYLING

De elskede og hadede Crocs er populære som aldrig før

Alle har en holdning til Crocs, men lige meget om du hader eller elsker den, så er de kun blevet mere populære. Blandt andet efter en musiker dukkede op i et par i guld.

Er du på team Crocs eller sværger du, at du aldrig nogensinde skal gå i de runde, træskoligende sandaler?

Uanset om du er fan af Crocs eller ej, så er deres popularitet kun steget den seneste tid.

Og de er ikke blevet mindre populære, efter dette års Oscar-shows musikalske direktør, Questlove, troppede op på den røde løber i et par guldbelagte Crocs.

Efter billedet af Questlove i et par Crocs i guld kom ud, kunne Crocs meddele, at deres salg er steget med 64 procent i de tre første måneder af 2021 sammenlignet med samme periode sidste år, skriver BBC.

Direktøren for Crocs, Andrew Rees, forventer også, at salget af Crocs i dette år kommer til at stige 50 procent.

Fra bådshow til catwalk

Især i de seneste måneder, hvor mange har siddet derhjemme i joggingbukser og hættetrøjer, har Crocs været et must til at fuldføre den behagelige stil, men de var egentlig tænkt til folk, der sejlede.

Firmaet Crocs blev skabt i 2001, hvor de solgte deres første sko i 2002 til et bådshow i Fort Lauderdale, men siden hen er der mange andre, der har fået øjnene op for den måske ikke mest æstetiske sko.

For der er blevet solgt over 700 millioner par Crocs i verden.

Crocs bliver også brugt af mange mennesker, som går eller står meget i løbet af deres arbejdsdag, som kokke og sygeplejersker, skriver Highsnobiety.

Læs også: 6 råd til at sælge tøj online

Crocs er kun for sejlere og kokke. De er også blevet en del af modescenen de seneste år.

De har flere gange været med på catwalken, hvor blandt andet Balenciaga tog Crocs til nye højder, da de tilføjede de behagelige sko en 12,7 cm plateauhæl.

Læs også: Her er forårets største skotendenser

Kendisser i Crocs

Crocs-trenden har hurtigt bredt sig i Hollywood, hvor flere kendte nu er begyndt at gå i dem eller selv er med til at designe dem.

Sangeren Post Malone designede f.eks. et par i 2018, hvor kollektionen blev udsolgt i løbet af få minutter.

Det største samarbejde mellem Crocs og en kendis, er samarbejdet med Justin Bieber.

Sangeren designede nemlig skoene i samme stil, som mærket ’Drew’, hvor den gule farve gjorde samarbejdet let genkendeligt. 

Skuespillerinden Drew Barrymores samarbejde med Crocs gav endvidere skoen et helt nyt og feminint look, hvor den gule farve faktisk også gik igen. 

Læs også: Sådan opnår du den perfekte forårsgarderobe

Læs mere om: