TRENDS & STYLING

Derfor er Ganni et af de hotteste navne lige nu

Rihanna - og næsten alle danske piger og kvinder - går i Ganni. Men hvad er det, det danske modehus kan, som har gjort det til et af de hotteste navne lige nu. IN har spurgt en modeekspert.

På nærmest rekordtid er det danske modehus Ganni blevet en international spiller med fans fra Lolland til Los Angeles. Med Ditte og Nicolaj Reffstrup i front som henholdsvis kreativ og administrerende direktør, har de siden 2007 - og måske især fra ‘09, hvor de overtog virksomheden - været med til at gøre Ganni til det, det er i dag.

LÆS OGSÅ: GANNI: ’Vi har altid villet være et internationalt brand 

Men hvad er det, Ganni kan, som har givet modehuset den helt særlige plads i kvinders hjerter verden over? En så særlig plads, at man taler om fans, såkaldte Ganni-girls, en titel, der minder lidt om Justin Biebers beliebers. IN spurgte modeekspert og rådgiver i branddesign Dorrit Bøilerehauge.

- Ganni har forstået at placerer sig på de store internationale bloggere. Jeg har noteret mig hos flere af de store internationale bloggere, som har rigtig mange følgere, at de går i Ganni-tøj. De har være dygtige i product placement så at sige, siger hun.

Hun peger på, at en stor del af Gannis succes består i, at de har forstået, hvilken magtfaktor måske især i modebranchen de sociale medier og dets nøglepersoner er.

- De har forstået, at de sociale medier er en rigtig vigtig platform, når man snakker markedsføring af mode i dag, og det har gavnet sig, siger Dorrit Bøilerehauge.

Listen over danske Ganni-girls er uendelig lang, men det, der især er interessant for Ganni, er, at listen internationalt også er lang. Fx er popsangerinden Rihanna blevet spottet i Gannis gevandter.

LÆS OGSÅ: MODESERIE | Dansk design til efteråret MODESERIE | Dansk design til efteråret

Men listen af internationalt kendte Ganni-girls stopper ikke ved Rihanna. Keeping Up With The Kardashians-stjernen og supermodel Kendall Jenner er også fan, ligesom skuespiller Jessica Alba, it-girl Alexa Chunch, skuespiller Kate Bosworth og supermodel Gigi Hadid er det.

Men hvad med Gannsi design-dna. Dorrit Bøilerehauge er heller ikke i tvivl om, at det har noget at sige.

- Ganni har en forholdsvis sikker designhånd, især når vi snakker farver og mønstre. Og det er de gode til, siger hun.

- Og de er også tidligt med på trends. De var nogle af de første herhjemme med pyjamaslooket og de lyserøde frakker, så på den måde har de altid været en anelse foran, fortsætter hun.

Derfor kan du godt glæde dig til Gannis modeshow i næste uge på onsdag kl. 17. IN dækker showet - og resten af modeugen massivt på alle digitale platforme, så følg med her på siden, på INs Facebook-side og på Instagram @modemagasinet_in

Ganni - et af de hotteste brands lige nu