TRENDS & STYLING

Er det sporty look kommet for at blive?

Der er gået sport i moden, og sådan har det efterhånden været i et stykke tid. Men intet tyder på, at du skal smide dine sneakers væk. Nærmere tværtimod. For det sporty look ser ud til at være kommet for at blive.

”Min advokat er 55 år. Hun er superchic, og hun går i klassisk tøj – med Nike-sko på hendes fødder.”

Det er Givenchys chefdesigner Riccardo Tiscis ord til Financial Times. Avisen mødte ham i forbindelse med lanceringen af Nikes nye fitnesslinje, som sportsbrandet har fået Riccardo Tisci til at designe.
Der er gået sport i moden, og der er gået mode i sporten. Og det ser ud til, at moden og sportens efterhånden langvarige symbiose er for bestandig.

LÆS OGSÅ: MODESERIE | Sporty Fashion

For foruden Nike og Riccardo Tiscis sportslige designsamarbejde har fx Chanel klædt haute couture-kunderne på i sneakers. Adidas har rakt ud efter designhjælp fra Raf Simons, der blandt andet har været chefdesigner hos Jil Sander og Dior. Rihanna designer tøj for Puma, der blev vist under New York Fashion Week, og den amerikanske designer Tory Burch har lanceret en sportslinje. For som hun siger til Vogue:

”Jeg tror bare, det er sådan kvinder går klædt i dag.”

I 1997 satte Prada gang i sportsmoden, da de introducerede underlinjen Prada Sport for verden. Men først i slut 00’erne tog det sporty look for alvor fat i modeverden, hvor fx Louis Vuitton, Lanvin og Christian Louboutin hoppede med på sneakertendensen.

Og det sportslige look har ikke givet slip siden. På IN tror vi heller ikke, at den vil komme til det. Så behold dine sneakers, du kan sagtens bruge dem endnu.

Nike og Riccardo Tiscis kollektion lander i butikkerne til juli. 

LÆS OGSÅ: INs favoritter | Træningsfund

Læs mere om: