TRENDS & STYLING

FUNDET PÅ INSTAGRAM: Her er et nyt brand, du skal kende

De sociale medier er en fantastisk kilde til inspiration, og netop på Instagram er INs digitalredaktør faldet for den danske designer, Camilla Max, der bor og arbejder i Dubai. Hendes mærke, Tales of Rebels, har fået arabiske kvinder til at droppe de sorte rober, og vi tror på, at det er et mærke, du skal holde øje med.

I Dubai - og i mange af de øvrige arabiske lande - skal kvinder pga. deres kultur gå med en såkaldt abaya. En traditionel abaya er typisk en lang kappelignende kjole eller en lang, løstsiddende kaftan, som dækker det meste af kroppen. Men selvom emirati-kvinderne i Dubai er religiose, er de også meget modeinteresserede og på mange punkter enormt utraditionelle, så da Camilla begyndte at designe abayaer med diskrete pytonkanter på kraven og ærmerne blev de ellevilde for at prøve noget nyt og anderledes, men som stadig var i overensstemmelse med deres kultur. 

LÆS OGSÅ: Dages investering: Kimono fra Ganni

De populære, nyfortolkede abayaer blev for alvor startskuddet til Tales of Rebels, der også har succes med at lave pyton-accessories og lunende kasmir strik til de mange bygninger med aircondition. Da Camilla efterhånden kunne se, at kvinderne blev mere og mere modige, begyndte hun at lege med print og farver. Hun startede i det små med at indkøbe forskellige ruller stof fra udvalgte steder i verden og satte produktionen i gang i sin lille systue i Dubai. Og emirati-kvinderne elskede det og ville have mere:

”Udover de lokale emeratis, har jeg også mange europæiske kunder, da de gerne vil have en abaya til særlige lejligheder, når man for eksempel færdes i offentlige bygninger, hvor det er påkrævet at bære langt og man gerne vil vise respekt for sit lands muslimske kultur. Men nu har de taget abayerne så meget til sig, at de bruger dem til hverdag over korte kjoler og shorts eller lige frem på stranden”, fortæller Camilla Max.

LÆS OGSÅ: Mit klædeskab: Marianne Tromborg 

Camilla laver ikke kollektioner, som vi normalt kender det med et par kollektioner om året. Hun driver sin forretning ud fra ønsket om at lave unikke stykker tøj, hvilket vil sige, at hun stadig kun indkøber en enkelt rulle af hvert mønster. Det er altså først til mølle, hvis man har forelsket sig i en abaya med et specifikt mønster. Men dette produktionsflow passer faktisk rigtig godt til emirati kvindernes købsmønster, der pga. deres livsstil og kultur er vant til en noget anderledes service, end vi er herhjemme. Det foregår nemlig ved, at Camilla lægger billeder ud af de nye farver og mønstre på sine sociale medier, hvorefter kvinderne sender en ”whats app”-besked (en sms-lignende tjeneste, som er populær i udlandet) med den farve og mønster, de ønsker. Derefter videresender Camilla ordren til sin systue, og ca. to dage efter har kunderne deres nye abaya. 

LÆS OGSÅ: Dubai: Luksus og myldrende basarer

På IN.dk er vi vilde med de smukke kimonoer, som man jo nok vil kalde dem i Danmark, der er perfekte til at skabe et afslappet og samtidigt luksuriøst udtryk. Vi vil style dem med et par stramme jeans eller læderbukser og en t-shirt.

Hvis du også har forelsket dig i en af de smukke, unikke kimonoer fra Tales of Rebels, forhandles mærket eksklusivt hos Pour Qoui i København, der også sender ordrer til hele landet.

I galleriet kan du se billeder fra Tales of Rebels instagram, hvor Camilla bl.a. lægger billeder op af de smukke abayaer og pyton accessories. Og husk også, at du kan følge IN-redaktionens hverdag på Instagram under navnet modemagasinet_in.

Tales of Rebels

 

Læs mere om: