TRENDS & STYLING

Her er tricket, der pifter et hvert outfit op

Har du det også med at ty til de samme tre-fire sikre outfits? Her er tricket, der giver dit gamle tøj bagest i klædeskabet nyt liv.

Du kender det garanteret: Klædeskabet bugner med tøj, men du har intet at tage på. Som en anden Carrie Bradshaw i den ikoniske Sex and the city-scene hiver du det ene sæt efter det andet frem fra gemmerne, men intet føles rigtig godt. Til sidst overgiver du dig og hopper i de samme sikre jeans, du også havde på dagen før - og dagen før det.

LÆS OGSÅ: Ryd op i garderoben: 10 ting, du bør smide ud nu

Er du en af dem, der har svært ved at slippe fantasien løs, når du klæder dig på om morgenen, er der råd at hente. Garderobekspert og personlig shopper, Laura Lava, giver dig et simpelt trick, der kan pifte et hvert outfit op - helt uden at skulle finde kreditkortet frem. 

Bliv guidet trin for trin til at at rydde ud i din garderobe og kombinere dit tøj på nye måder

Skab kontraster i dit outfit 

Hvis du fokuserer på at skabe konstraster i dit outfit, sikrer du et interessant udtryk, og måske vil du endda opleve, hvordan mulighederne i dit klædeskab bliver flere. Kontraster kan være mange ting: Lyse mod mørke farver, noget tætsiddende mod noget løst - eller silke mod uld. Med de tre former for kontraster nedenfor kommer du langt. 

1. Kontraster i tøjkoderne. Du kan skabe kontraster i dit tøjvalg ved at variere det inden for den ramme, du færdes i. Hvis du fx er på en arbejdsplads, hvor det er forventet, at du er klædt i skjorte eller blazer, kan du tilføre det ’pæne’ et ’sporty’ element – fx ved at tilføje et par sneakers og en helt enkel hvid t-shirt til outfittet. Omvendt kan et par cowboybukser få et helt nyt udtryk, hvis du styler dem med et par stiletter.

2. Kontraster i kompositionen. Forestil dig, at sammensætningen af dit tøj er et kunstværk. Kompositionen i et vellykket maleri indeholder kontraster, og det samme gælder et vellykket outfit. Når du mikser lyst med mørkt, mat med shiny eller mønster med ensfarvet, bliver udtrykket langt mere interessant.  

3. Kontraster i silhuetten. Variér længde og pasform, så silhuetten bliver konstrastfyldt. Miks fx brede bukser med en strammere overdel, en smal underdel med en oversize blazer eller stumpebukser med en lang overdel.

LÆS OGSÅ: 7 måder at style bukser med vidde

Vidste du, at … mens modetendenser hele tiden kommer og går, skifter silhuetten kun hvert syvende-ottende år. Lige nu ser vi, hvordan de fleste silhuetter er smalle øverst og voluminøse nederst, fx med en tækkelig skjorte eller en stram, langærmet t-shirt og brede bukser. I perioden forinden var det omvendt; voluminøst foroven og smalt forneden, fx i form af sorte, stramme cowboybukser og en lang, oversized cardigan.

Psst... Få flere skønne garderobetips fra Laura Lava her!