TRENDS & STYLING

H&M Design Award vinder udgiver androgyn tøjkollektion

Ximon Lee er den første designer af herretøj, som har vundet H&M Design Award, og har skabt en særlig kollektion, der kan bæres af både mænd og kvinder.

Ximon har i tæt samarbejde med H&M’s designteam forsøgt at genskabe de komplekse, bondede tekstiler, der sidste år begejstrede den internationale jury bestående bl.a. af designeren Luella Bartley og sangeren Lily Allen. 
Temaet er denim og broderi, og kollektionen består af otte styles, der kan bruges som et komplet look eller sættes sammen på kryds og tværs for at skabe et lag-på-lag look.

LÆS OGSÅ: Ny kampagne fra H&M hylder diversitet og opfordrer til genbrug

Jeg er vild med Ximons kollektion for H&M. Hans tekstiler i flere lag og rene linjer er virkelig spændende og viser tydeligt, hvorfor Ximon vandt H&M Design Award,” siger Ann-Sofie Johan

Ximon er den fjerde vinder af H&M Design Award, som er en årlig konkurrence for nyuddannede designere. Ud over at designe en kollektion for H&M vandt Ximon også 50.000 euro og sit eget show på Fashion Week i Stockholm i januar 2015. Ximon er nu i gang med at udvikle sit eget brand og fortsætte sin karriere inden for modebranchen.

LÆS OGSÅ: GENBRUG | Ny bæredygtig denimkollektion fra H&M

Det var fantastisk at designe kollektionen for H&M. De har respekteret mit design og har fundet den perfekte måde at udvikle tøjet på. Jeg glæder mig helt vildt til at se det i butikkerne,” siger Ximon Lee, vinder af H&M Design Award 2015.

Kollektionen udkommer den 22. oktober i udvalgte H&M butikker og online på H&M's hjemmeside

Se et udsnit af kollektion i galleriet

Ximon Lee for H&M

Pssst… Husk at tilmelde dig INs nyhedsbrev lige HER - så er du altid opdateret på det bedste inden for mode, skønhed og sundhed!