TRENDS & STYLING

H&M på banen med eksklusiv og bæredygtig kollektion

Conscious Exclusive-kollektionen 2016 forener historie og nutid på en legende, elegant måde. Kollektionen byder både på brudekjoler, genbrugt glas og Denimite – som er udvundet af genbrugt, slidt denim.

Moderne med historisk charme

Conscious Exclusive-kollektionen 2016 lanceres i forbindelse med åbningen af udstillingen Fashion Forward – 300 years of Fashion på Musée des Arts Décoratifs i Paris og er en hyldest til museets samlinger og bærer præg af malerisk, sofistikeret elegance.

LÆS OGSÅ: Caitlyn Jenner er i front for H&M’s sportslinje

H&M’s designteam har dykket ned i museets historiske modesamlinger og har udvalgt nogle karakteristiske pieces, der repræsenterer tidstypiske haute couture-tendenser fra de sidste tre århundreder.

De bløde og lette silhuetter er et tilbagevendende tema, som afspejles i flagrende kjoler, bohemeinspirerede kaftaner og skulpturelle nederdele. Print tilfører kollektionen overraskende elementer og forvandler kjolerne til trompe l'oeil-malerier eller skulpturer.

Eksperimenterer med et helt nye materialer

Materialerne omfatter økologisk silke, hamp, genbrugt hør og Tencel®-blandinger samt perler og rhinsten, der er fremstillet af nye, innovative materialer såsom genbrugt glas og Denimite, som er udvundet af genbrugt, slidt denim. H&M er den første modevirksomhed i verden, der har taget dette materiale i brug.

LÆS OGSÅ: H&M hylder diversitet

Som noget nyt byder denne sæsons Conscious Exclusive-kollektion også på tre brudekjoler – lette og udsmykkede kreationer i drømmeagtige, draperede linjer.

Kollektionen vil kunne fås i ca. 180 butikker over hele verden samt online fra den 7. april.  

LÆS OGSÅ: H&M Studio SS16 er klar til at tage dig med på en rejse'