TRENDS & STYLING

Hvilken farve er hudfarvet egentlig?

Modeverdenen gør op med den hvide, vestlige forestilling om den farve, vi kalder ’nude’ eller ’hudfarvet’. For er den nødvendigvis beige, sand- eller grisefarvet? Nej, siger modehusene!

Beige. Sandfarvet. Bleg. Som en gris. Cremehvid. Farven på vores hud, den som populært bliver kaldt ’nude’ i mode- og skønhedsbranchen har altid været defineret ud fra et hvidt, vestligt og kaukasisk perspektiv. De store modehuse har altid været centreret omkring Europa og USA, ligeledes har kundekredsen, så det giver god mening.

Men sådan er det bare ikke længere. Og den udvikling har været i gang længe.

LÆS OGSÅ: Benedikte Utzon lancerer brand til kurvede kvinder 

Vi har længe dækket den nye mangfoldighed i modebilledet på IN.dk, men det har primært handlet om kropsidealer og køn.

Benedikte Utzon har lanceret tøj til kurvede kvinder. Kropsidealerne er under omvæltning. Du kan sagtens som kvinde gå i herretøj. Dolce & Gabbana laver hijabber. Sådan har overskrifterne på IN.dk i den seneste lydt. Vi har sågar dedikeret det magasin, der er på gaden nu til den mere mangfoldige tendens.

LÆS OGSÅ: TØR DU? | Hop i herrernes garderobe

Men nu gælder det også hudfarve. Fx har svenske Björn Borg lanceret en kollektion af ’nude’ underbukser – i farvespektret lys beige til mørk brun. Og Christian Louboutin har gjort det samme med en ny kollektion af ballerinaer.

For verden er blevet global. Markedet er blevet mangfoldig. Og så følger moden selvfølgelig med.
 

Foto: Christian Louboutin

LÆS OGSÅ: Skønhedsidealet er under omvæltning

 

Læs mere om: