TRENDS & STYLING

It-taskerne, du skal kende

Fra Chanel til Hermès: Få et overblik over de mest ikoniske tasker, som altid vil være klassikere.

Dilemmaet om dit næste taskekøb kan måske løses, når du læser videre – en klassiker er nemlig sikker og tidløs. Få et overblik over nogle af taskehistoriens mest ikoniske og elskede modeller her. 

Chanel ’2.55’, 1955


Tiden løber nok aldrig fra Chanels klassiske 2.55, der blev skabt i februar 1955. Tasken er blevet en sand klassiker, hvilket der er god grund til. Det røde fór siges at være inspireret af Coco Chanels skoleuniform fra barndommen, og den lille lomme var der, hvor Mademoiselle opbevarede hendes kærestebreve. 2.55 har hvert år udviklet sig i farver, stoffer og materialer, men modellen er bibeholdt og holder stadig – uanset farve og materiale. Taskens pris er siden dåben kun steget, og det må derfor siges at være en investering – til gengæld en god en af slagsen.

LÆS OGSÅ: 9 smukke tasker til sommer og sol

Hermés ’Birkin’, 1984

Den klassiske Hermes Birkin-taske blev skabt i 1984 og opkaldt efter og inspireret af den franske sangerinde Jane Birkin, som daværende chefdesigner Jean-Louis Dumas mødte på et fly fra Paris til London. Her delte Birkin sine frustration over ikke at kunne finde en weekendtaske i læder, hun kunne rejse med i stedet for hendes stråtaske. Dumas lyttede til fortvivlelsen, og så var Birkin-tasken født. Tasken laves i 6 forskellige størrelser og tonsvis af farver og skind.

Balenciaga ‘The City’, 2000

Trendsættere som Kate Moss og Sienna Miller var med til at gøre Balenciagas The City-taske til den mest populære taske i starten af årtusindet. Tasken blev designet af Nicolas Ghesquière, som har udtalt følgende om tasken: ”Den var noget friskt og nyt, men lignede samtidig noget godt, gammelt og velkendt.”

Louis Vuitton ‘Speedy’, 1965

Det er faktisk Audrey Hepburn, der er ansvarlig for en af Louis Vuittons mest ikoniske tasker. I 1965 bad hun modehuset om at transformere deres populære Keepall-rejsetaske til en mere hverdagsvenlig model. Louis Vuitton tog udfordringen op, og således blev Speedy født.

Mulberry, ’Bayswater’ 2002

Indtil 2002 havde franske og italienske brands monopol på it-tasker, men Mulberrys Bayswater blev den første britiske must have-accessory for modeelskere verden over. Tasken er en fashionabel fortolkning af en klassisk lægetaske og navngivet efter et område i den vestlige del af London.

Proenza Schouler ’PS1’, 2008

Navnet på tasken er brandets initialer, men leger også med navngivningen på skoler i New York – passende for en taske med tydelige reference til en gammeldags skoletaske.

LÆS OGSÅ: De mest ikoniske sko nogensinde

 

Læs mere om: