TRENDS & STYLING

Kitten heels har kradset deres navn ind i modebilledet igen

Det nye kuld af sko til efteråret balancerer komfort og feminin elegance, og det er helt sikkert ikke første gang, de har været i din garderobe. Men er du klar til at lukke kitten heels ind igen?

Med en hælhøjde på mellem tre og fem centimeter får en kitten heel dig ikke til at rage meget op i landskabet. Men de kan noget andet, og er endnu et item, der (igen) er hevet op af tøjkassen fra 90’erne.

’Trainer heels’

Kitten heels blev introduceret i modebilledet i 1950’erne som et træningsredskab for unge piger, der skulle lære at gå i høje hæle. De hed sågar ’trainer heels’. Der gik dog ikke mange år, før hælhøjden slog igennem i de ældre aldersgrupper, som et alternativ til den høje hæl, der ellers hidtil havde været påkrævet kvinder at gå i til mange arrangementer.

LÆS OGSÅ: Her er verdens mest behagelige stiletter

Stor kærlighed til kitten heels

I 90’erne fik kitten heels for alvor deres gennembrud ført an af stilikoner som supermodellen Kate Moss, der kombinerede de lave hæle med et minimalistisk Calvin Klein-look og skodesignere som Manolo Blahnik, der med en skare af ’Sex and the City’-fans fik gjort en kitten heel til et must have. Folk stod i kø rundt om hjørnet for at få fat i et par.

- Da jeg begyndte i modebranchen i midten af 90’erne, var et par Manolo kitten heels det ultimative item, husker forfatter og Vogue-skribent Plum Sykes.

Så tabte kitten heels pusten. Efter årtusindskiftet kastede modeverdenen sin kærlighed efter de høje stiletter, og de lave kitten heels måtte se sig selv blive knust under de syletynde hæle på op til 15 centimeter.  

Men højt at flyve, dybt at falde – stiletterne er endt bagerst i mange kvinders skab, for de færreste kan klare en travl hverdag på stylter. Særligt fordi en anden sko har fået lov til at rykke ud af sportssammenhænge og ind i alles garderobe: Sneakers, naturligvis.

Komfort er blevet et nøgleord i skandinaviske kvinders garderober. Og med sneakers i alle afskygninger fra selv de mest luksuriøse brands er det også muligt ikke at lide for skønheden uden at gå på kompromis med sin stil.

Politiker leder vejen

Den massive garderobeindsprøjtning fra den sporty verden har måske mættet os. For det feminine univers’ sirenekald har fanget designerne dette efterår. Kitten heels er tilbage. Og det er til at forstå. Kitten heels er lige dele praktiske og fine og perfekte i arbejdsgarderoben – måske også derfor den britiske premierminister Theresa May har gjort skoen til sin signatur.

Theresa May har gjort kitten heels til sin signatursko.

Theresa May har gjort kitten heels til sin signatursko.

Så det er på tide at gøre plads til kitten heels i skogarderoben igen. Dette efterår byder på kitten heels i mange afskygninger. Fra den sexede spidse støvle til de yndige og feminine med sløjfedetaljer og rundede snuder.

LÆS OGSÅ: 25 støvler til efteråret

Find dit nye par kitten heels i galleriet

Kitten heels til efteråret

Læs mere om: