TRENDS & STYLING

Michelle Obamas Jason Wu-kjole er udstillet

Den amerikanske førstedames røde Jason Wu-kjole er nu udstillet på amerikansk nationalmuseum.

Den 49-årige Michelle Obamas mode-valg skriver igen historie. Nu bliver det over et helt år, for hendes indsættelses-kjole nummer to vil nu blive udstillet på det amerikanske nationalmuseum Smithsonian Institution i Washington.

Læs hvad Michelle Obama spiser efter træning her

Før den bliver gemt væk i præsidentens bibliotek er førstedamens rubinfarvede chiffonkjole fra designeren Jason Wu nemlig blevet udlånt til National Museum of American History. Her vil den indgå som en del af fejringen af hundredeåret for den øvrige udstilling af amerikanske førstedamers indsættelses-kjoler. Kjolen er blevet udstillet fra den 14. januar sammen med Michelle Obamas tilhørende sko designet af Jimmy Choo.

Michelle Obama genbrugte inden jul endnu en af sine kjoler. Se den her

Smithsonian Institution har tradition for at samle hver førstedames første indsættelses-kjole. Den anden indsættelses-kjole får som regel plads i præsidentens bibliotek, og det er altså første gang, at museet udstiller en indsættelses-kjole nummer to.

Kjolen blev overført til National Archives, men er nu udlånt til Smithsonian med samtykke fra Det hvide hus. Kuratoren hos Smithsonian, Lisa Kathleen Graddy, udtrykker, at det er en passende lejlighed til at starte en ny tradition med kjoler fra de førstedamer, der er så heldige at få lejlighed til at bære hele to indsættelses-kjoler.

"Jo mere jeg tænkte over det, er der længe til, at præsident-biblioteket bliver bygget. Der er så stor interesse for den kjole, at jeg tænkte, at det måske ville være interessant, hvis vi kunne låne kjolen, og lave en særudstilling i en begrænset periode her, så folk kunne få en mulighed for at se den," siger hun til Daily Mail.

Kjolen trak overskrifter, da Michelle Obama afslørede sit beklædningsvalg ved den særlige begivenhed for et år siden, og det var altså den anden skræddersyede Jason Wu-kjole, som hun har valgt at bære.