TRENDS & STYLING

MODE | 7 bæredygtige danske mærker

Fokus på bæredygtighed og økologi har aldrig været større, end det er netop nu. Derfor finder du her nogle af de danske tøjbrands, der har valgt den ”grønne vej”.

Kødfri mandag, bilfri søndag, sluk for vandet, mindsk madspild, genbrug papir og pap, køb ikke plastikflasker, sluk lyset, tag cykel og lad bilen stå. Bæredygtige tiltag er der nok af, og i det store billede er det også de helt små ting, der har betydning.

LÆS OGSÅ: SKØNHED | Nye, danske brands med et 'grønt' fokus

I modebranchen kan det også være helt små ting der gør en forskel og dermed gør et brand med miljøvenlig, bæredygtig eller økologisk. Nogle brands tager de små tiltag til sig, mens andre går hele vejen for at være gode som muligt for vores miljø. Læs med herunder for at blive lidt klogere på nogle af de brands, der gør noget for vores jord, og hvordan de gør det.

Skall Studio
Mange af materialerne Skall Studio bruger er enten økologiske eller genanvendte, de har fokus på dyrevelfærd og en produktion fri fra kemi, der kan være skadelige for mennesker og miljø. Kollektionerne er tidsløse og minimalistiske og indebærer hovedsagligt klassikere, de opfordrer derfor til kvalitet fremfor kvantitet.

Aiayu
95% af Aiayus produktion sker i Bolivia. De har besluttet sig for at forbedre arbejdsforholdene og samtidig gøre deres produktionen mere etisk korrekte, hvilket den danske regering har valgt at støtte.

Fonnesbech
Dette brand har især fokus på ansvarlighed, når det gælder, hvilke materialer de bruger, som er alt fra økologisk bomuld til mælkefibre og genbrugsplast.

Adax
Taskebrandet bruger kun læder og pels fra dyr, som alligevel skal spises.

Monkey Glasses
De fleste af Monkeyglasses’ briller er lavet i acetat, der er en særlig form for plast, der består af ca. 90 % træmasse og bomuldsblomster, som er et råmateriale der er biologisk nedbrydeligt.

Hummel
Som deltager af FN’s Global Compact, som støtter op om menneskerettigheder, arbejdsrettigheder, miljø og antikorruption, viser Hummel et socialt ansvar. Desuden får de alle deres leverandører til at skrive under på en kontrakt, som sikrer, at firmaet lever op til disse principper i praksis.

Designers Remix
Designers Remix er et af de brands, der har mange grønne tiltag- De bruger organisk bomuld i alle deres kollektioner, de støtter op om dyrerettighederne og accepterer kun Merinould fra får, der ikke har gennemgået den smertefulde ”Mulesing” proces. På hovedkontoret i København, genbruger de alt deres pap, og donerer deres genbrugspapir til en daginstitution. Derudover bliver store dele af deres kollektioner produceret i Europa for at opnå et mindre CO2-udslip ved transport.

Shop bæredygtigt i galleriet

Bæredygtig shopping

LÆS OGSÅ: TREND | Vegetarmad hitter på en ny måde