TRENDS & STYLING

MODE | 79-årig superstjerne i Gucci-kampagne

Vanessa Redgrave er blikfang i det italienske modehus’ ultra-britiske kampagne.

Guccis chefdesigner, Alessandro Michele, er anglofil. Det indrømmer italieneren glad og gerne, og modehusets Cruise 17-kollektion er da også inspireret af alt britisk – fra Union Jack til skotsktern.

Så det er logisk, at Gucci også har valgt en engelsk model som frontfigur i kampagnen for den britisk-inspirerede kollektion. Men fremfor at betale Cara Delevigne, Suki Waterhouse eller en anden engelsk it-girl og model i 20’erne har Alessandro Michele hyret den 79-årige skuespillerinde Vanessa Redgrave, som er kendt for en lang karriere på teatrets skrå brædder og fra film som ’Isadora’, ’Howards End’ og ’Julia’, som hun vandt en Oscar for i 1978.

LÆS OGSÅ: NYHED | Personificér dine Gucci-køb

Kampagnen med den britiske stjerne er skudt på godset Chatsworth House – både inden- og udenfor – og her ses Vanessa Redgrave bl.a. i blomstret kjole og stråhat i den smukke, blomstrende have, og iført Union Jack-bluse og skotskternet nederdel i en af de fine saloner på godset.

Med den nye rolle som highfashion-model skriver Vanessa Redgrave sig ind i række af aldrende kultur-ikoner, som agerer blifkfang for de store modehuse. Den 81-årige forfatter Joan Didion har medvirket i en kampagne for Céline, mens sangerinden Joni Mitchell, som fylder 73 i november, har været model for Saint Laurent.

Foto: Gucci

LÆS OGSÅ: Skønhedsidealet er under omvæltning - modebranchen hylder diversitet

Læs mere om: