TRENDS & STYLING

MODE | Dolce & Gabbana designer hijabber og abayas

Det er især muslimske kvinder, der nu får muligheden for at blive ekstra fashionable. Det italienske modehus Dolce & Gabbana har nemlig designet en linje hijabber og abayas

Italien møder islam. Det gør i hvert fald det italienske modehus Dolce & Gabbana, der med sin lancering af designerhijabber og –abayaer håber på at kunne få en større del af det arabiske marked.

En hijab er i daglig tale et tørklæde, der dækker hovedet, mens abayaen er dens kropslige pendant. De er sømmelige, traditionsrige beklædningsgenstande, der især bæres af muslimske kvinder. Og dem er der mange penge i.

LÆS OGSÅ: JANUAR-UDSALG | Her er digitalredaktionens modefavoritter

Man regner med, at der er omkring 800 millioner muslimske kvinder på verdensplan. I 2013 brugte muslimske shoppere omkring 1 848 milliarder kroner på mode, og det forventes at det beløb stiger til 3391 millarder kroner, når kalenderen siger 2019. Det skriver Quartz. Dolce & Gabbana går altså ind i et marked med rigtig mange penge.

Hijabberne og abayerne fra Dolce & Gabbanas nye linje er lavet i neutrale farver, og de er smukt udsmykket med detaljer i siciliansk stil, som Dolce & Gabbana er kendt for.

Se den fulde kollektion HER