TRENDS & STYLING

Modetøj 2013: Det klassiske suit dominerer igen

Et nyt år står på spring og med det en masse forandringer og nyskabende tendenser. Hvad der kommer til at præge modebilledet, din skønhedshylde, bolig og karriere, kan du blive meget klogere på her

Et nyt år står på spring og med det en masse forandringer og nyskabende tendenser. Hvad der kommer til at præge modebilledet, din skønhedshylde, bolig og karriere, kan du blive meget klogere på her, hvor vi har spurgt nogle af landets største tendenseksperter om, hvad vi kommer til at se meget mere til i 2013.

MODETØJ 2013
Vi har set det før og vil også se meget mere til det i det nye år.
Det klassiske look, der er enkelt, men samtidig meget anvendeligt og både kan dresses op og ned. Der, hvor forandringerne og det mere personlige præg ligger i 2013, er i printet og farverne, som vi skal bruge til at lege mere med udtrykket og gøre det klassiske modetøj til vores eget.

Dansk modetøj har inden for de seneste par år udviklet sig markant.
Mange nye mærker er opstået på kort tid, og de designere, der for blot fem år siden blev betragtet som unge og nye, er i dag en del af den etablerede modescene. Det er fx designere som Stine Goya og Trine Wackerhaus. Men mens flere mærker er blevet etablerede, er der også en ny og mere avantgarde bølge at spore.
Designere som Anne Sofie Madsen, Freya Dalsjö og Asger Juel Larsen viser os et nyt formsprog og en anden tilgang til den mere klassiske danske snit. Dog holder vi os stadig til den klassiske linje hos de fleste danske
modehuse. - 2013-stilen er tækkelig og målrettet kvinden, der hviler i sig selv.
Mærker som Bruuns Bazaar og Baum und Pferdgarten slår den rene og næsten arkitektoniske stil an, der på en gang gør moden brugbar, stilfuld og klassisk, fortæller INs moderedaktør Louise Amstrup.
For den samme nederdel skal kunne bruges til hverdag og fest, og vi søger mod at kunne kombinere vores modetøj på utallige måder. Dog bliver der også plads til det mere sprudlende.

"Der, hvor stilen brydes, og vi for alvor kommer til at se et modemæssigt sæsonskifte, er på print og farvesiden med feminine og skæve prints og farver, som bryder det sorte, hvide og neutrale look" uddyber Louise Amstrup.

Vi søger også efter varme og det mere legende modetøj, som man fx kommer til at se hos danske Ganni, italienske Prada og amerikanske Marc Jacobs. Vores livsstil trækkes ind i moden, og man kan selv vælge, om man vil være sporty eller vælge det mere uskyldige look med blonder og broderier. Og så fortsætter legen mellem kønnene - mellem det meget feminine og det mere maskuline udtryk. Såvel på den danske som den internationale modescene.

"Jeg tror, en af de største kommende trends på den internationale modescene er legen med former og overdrevent store ærmer, skuldre og kassede jakker. Farverne forbliver primært sorte og hvide, men det krydres med flere grafiske mønstre, der hverken er stribede eller ternede. Så det er stadig klassisk, men mere legende, end vi har set i tidligere år, supplerer Anders Sølvsten Thomsen, moderedaktør på det London-baserede modemagasin LOVE Magazine.

Læs mere om: