TRENDS & STYLING

Optimistisk mode | More is more

Den skandinaviske stil har altid været – og vil formentlig altid være – minimalistisk og cool. Men det er sket noget med moden, både i Skandinavien og i resten af verden, der stikker i en helt anden retning. En modstridende tendens viser sig nu i modebilledet: more is more!

Der hersker et oprør mod den minimalistiske tendens, som længe har stortrives, om som mange finder tryghed i. Tendensen kan dog beskyldes for at være en anelse kedelige og måske lige netop derfor, ser vi nu en ny tendens, der strider i helt modsat retning.

Populært er tendensen kaldet ”more is more”, hvilket egentlig også beskriver den ganske udmærket. Her er det ikke tilstrækkeligt med den enkelte fine detalje, det helt rigtige snit eller et enkelt farvesplash, nej nu skal der mere til – jo mere jo bedre!

Mode med mere…

Lurex, pailletter, metallic, similisten, materialemix, lag på lag og et hav af dimensioner. Det er, hvad der ses i modebilledet netop nu. Gucci startede bølgen under Alessandro Michele og siden har flere og flere, især internationale modehuse, fulgt trop.

Danske brands som Baum und Pferdgarten har også om nogen taget den farverige stil til sig. Generelt ser vi nu en mere optimistisk og legende mode, hvor regler og normer er i opløsning. Farver mikses på nye måde, tøjets snit er skævt, mønstrene vilde og matchet med nogle, der er endnu vildere.

Vi klæder os bogstaveligt talt til bedre (og mere farverige) tider og prøver ihærdigt at lade moden gøre op for den terror, krig og ulykke, verden befinder sig i. Der er mere humor at spore i moden og det er faktisk ganske forfriskende og morsomt. Praktik er bestemt ikke i højsædet, når der designes til denne tendens, men budskabet og stilen er vigtigere end hvor godt tøjet er at cykle i og om du kan finde nøglerne nederst i din alt for store taske.

LÆS OGSÅ: MODE | Oversized tasker er forårets it-bags

På redaktionen er vi vilde med den optimistiske og legende mode og glæder os til at shoppe til gladere tider med bukser med fuglekvidder og blomstrede kjoler i glade farver. I galleriet har vi samlet vores yndlingsitems, der på bedste vis fremviser more is more-tendensen.

Få inspiration og shop dine favoritter direkte fra galleriet:

Shop optimistisk mode

LÆS OGSÅ: 7 tendenser du skal kende