TRENDS & STYLING

Proenza Schouler redesigner PS1-tasken

Designerne bag Proenze Schouler, Jack McCollough og Lazaro Hernandez, har redisignet modehusets it-bag ’PS1’. Se den nye ’PS1+’-taske her.

Da designerne bag Proenza Schouler, Jack McCollough og Lazaro Hernandez, i 2008 lancerede tasken ’PS1’, ramte de et eller andet rigtigt. Tasken fik it-bag status, og kvinder i alle aldre har storshoppet tasken lige siden. Nu har de to amerikanske designere set på tasken igen og redesignet den.

LÆS OGSÅ: GALLERI | Danske Kokoon gør inspirerende kvinder til modeller med ny billedserie

Den nye version af ’PS1’-tasken hedder ’PS1+’. Tasken ligner til forveksling den gamle model, og det nye skal altså findes i detaljen. Jack McCollough og Lazaro Harnandez, designerne bag Proenza Schouler, har fjernet hankens knude, så tasken lettere kan bruges cross body, og taskens metaldele skinner mere. Læderet er også blevet skiftet ud til en mere stiv kvalitet for at give tasken struktur, og der er tilføjet ekstra lommer indeni, blandt andet en med plads til en iPad.

”For mig at se, er det den samme kvinde, der for otte år siden gik med en ’PS1’-taske, der nu skal gå med en ’PS1+’-taske,” siger Jack McCollough, den ene af de to designere bag Proenza Schouler, til WWD.

Proenza Schouler opdaterer ’PS1’-tasken som et led i en større satsning på accessory-markedet. Noget det amerikanske modehus gør, fordi det som så mange andre store modehuse i high end-klassen har oplevet et fald i salget af accessories.

”Jeg tror, alle har set et fald i salget over hele linjen. Det er ingen hemmelighed, at markedet er hårdt derude for alle, især håndtaske-markedet,” siger Lazaro Hernandez, den ene af de to designere bag Proenza Schouler, til WWD.

Proenza Schouler er ikke det eneste modehus, der har valgt at give en klassiker nyt liv. For nylig skrev IN.dk også om det britiske modehus Mulberry, der med chefdesigner Johnny Coca i spidsen har redesignet ’Bayswater’-tasken, som er deres absolutte bestseller-taske.

Den nye ’PS1’-taske, ’PS1+’-tasken, lander i Proenza Schoulers butikker til januar, så der er god tid til at spare op, hvis du er forelsket i den opdaterede version. Tasken ligger til samme pris som den originale ’PS1’-taske, nemlig de 11.550 kr. Kan du bedst lide ’PS1’-modellen uden ’+’, så bare rolig. Proenza Schouler fjerner den nemligikke fra hylderne, da ’PS1+’-tasken bare er en tilføjelse. 

Proenza Schoulers to chefdesignere, Lazaro Hernandez (tv) og Jack McCollough (th), til årets CFDA prisuddeling. Foto: AOP

LÆS OGSÅ: IN30ÅR | 30 danske stilikoner