TRENDS & STYLING

Sådan rengør du dine sneakers

Selv de lækreste sneakers har det med at blive medtagede efter et stykke tid. Hvis du savner tips og tricks til, hvordan du rengør dine sneakers, så læs med her, hvor IN guider dig til at få dine yndlings sneakers til at se ud som nye.

Et par sneakers er efterhånden blevet fast inventar i de fleste kvinders garderobe, og i mange tilfælde bruges de på arbejde lige så vel som til fest og fritid. Men det kræver selvfølgelig, at de ser pæne og præsentable ud.

Her guider vi dig til, hvordan du bedst rengør dine sneakers, så de fremstår nye og pæne – også efter en del brug!

LÆS OGSÅ: Nemme tips: Sådan vedligeholder du dine sko og sneakers

Imprægnering

Når du køber et par nye sneakers, er det altid en god idé at starte med at imprægnere dem. Lige meget om det er glat skind eller ruskind, så er det altid en god ide at imprægnere skoene et par gange, inden de tages i brug, da det passer på overfladen og får dine sneakers til at modstå de værste pletter.

LÆS OGSÅ: Ikoniske sneakers og deres nyfortolkninger

En våd klud

Hvis du har haft dine hvide skind-sneakers på en hel dag, og de er blevet lidt beskidte, er det en god ide at køre en våd klud over dem, inden de sættes på plads. På denne måde undgår du, at det beskidte på skoens overflade samler sig og bliver umuligt at få af i længden. Det gælder altid om at tage det i opløbet.
 

Snørebånd

Beskidte snørebånd får dine sneakers til at se mere slidte ud. Du kan enten tage snørebåndene ud og vaske dem eller købe et par nye, hvis de første ikke står til at redde.
 

Rengør altid sneakers i hånden

Vaskemaskiner slider utroligt meget på sneakers, og du skal derfor for alt i verden undgå at give dem en tur i centrifugen. Hvis du tager de beskidte pletter i opløbet, vil der ikke blive brug for at ty til midler som vaskemaskinen alligevel, og det vil dine sneakers takke dig for. Hvis det alligevel skulle blive aktuelt at vaske dine sneakers – og der er tale om stofsneakers – er det klart at foretrække at tage en balje med vand og rengøringsmidlet ’sneakerclean’ og gøre det i hånden. For eksempel Jason Markk Premium Shoe Cleaner, 160 kr. Købes online HER
 

Anskaf dig en ruskindsbørste

En ruskindsbørste er et must, når du skal rengøre dine sneakers. Brug gummisiden af ruskindsbørsten på skoens gummisål sammen med sæbe og vand, og dine såler vil efterfølgende være så gode som nye.
 

Udluftning

Sidst, men ikke mindst, er det vigtigt at stille sine sko til udluftning samt bruge et skohorn, hvis det er et par tætsiddende sneakers. På denne måde undgår du unødvendig slid, og dine sko vil holde sig lækre i lang tid.

Se med i galleriet, hvor vi har samlet 9 par lækre sneakers, der kan shoppes online lige nu:

Shop 9 lækre sneakers

Forkæl dig selv med et abonnement på IN og få en eksklusiv gave - KØB HER