TRENDS & STYLING

Sådan styler du batik

Skal du lære at style sæsonens mest populære print? Så læs med her, hvor vi guider dig til at bruge batik i tre forskellige situationer.

Batik er en af de trends, som især var at spotte på SS19 catwalkene, og der er en helt særlig grund til, at 70’er trenden er kommet tilbage. Det ’frie’ hippie-mønster afspejler denne opsigtsvækkende trend, der mikser farver og mønstre på en helt særlig måde.

Batik skaber en form for kunstværk, da mønstrene kan laves helt tilfældigt. Derved er det muligt for designerne at lave et helt unikt stykke tøj, som afspejler tendensen, men stadig er sin helt egen. Det er også det, der gør det attraktivt for os at gå iklædt tøj i batik – vi føler os lidt specielle, og som en, der ikke ligner alle andre.

LÆS OGSÅ: Sådan bruger du shorts på arbejde

På SS19-catwalks blev batik især spottet hos Ulla Johnsons, men også Valentino, Prada, Stella McCartney og Oscar de la Renta viste batik i deres SS19-kollektion. Af danske brands, kunne du helt sikkert også spotte batik hos Ganni og By Malene Birger.

Hvordan skal man så bære denne trend? Du kan bære batik på mange måder, og du skal ikke være bange for at springe ud i det. Der er mange måder at gøre det på: Du kan vælge de små accessories til at starte med, men du kan også gøre det helt modsatte og gå ’all in’.

3 forskellige anledninger: Sådan styler du batik

Outfit 1: Batik til brunch

Det at iklæde sig batik kan sagtens være en udfordring for dem, som ikke gør sig specielt meget i farver og mønstre. Et tip er at starte i accessories – og her kan du til sommer med fordel vælge hatten. Hvis du styler din batikhat med tøj og sko i neutrale farver, vil du ikke føle dig så iøjefaldende, da resten af dit tøj er forholdsvis neddæmpet. Hvis du nu, ud over hatten, vil have lidt gang i farverne, kan du altid vælge et par farvede sko eller en farvet taske.

Hat, Ganni, 1.040 kr. Kan købes online HER
Buksedragt, Orseund Iris, 3.970 kr. Kan købes online HER
Taske, By Malene Birger, 699 kr. Kan købes online HER
Sko, Angulus, 1.199 kr. Kan købes online HER
Øreringe, Polar Jewelry, 1.690 kr. Kan købes online HER

Outfit 2: Batik på job

Batik kan også sagtens bruges til job. Man kan gøre batik utrolig stilet og passende til arbejde ved at vælge en skjorte i batik. Hvis du er lidt vovet, er det rigtig fedt at vælge et par solbriller, som matcher farverne på din batikskjorte, da det vil skabe en stilet sammenhæng – også på arbejdet.

Skjorte, Prada, 6.350 kr. Kan købes online HER
Bukser, Mos Mosh, 999 kr. Kan købes online HER
Solbriller Dior, 2.840 kr. Kan købes online HER
Sko, Lauren Ralph Lauren, 499 kr. Kan købes online HER
Taske, Michael Kors Bags, 3.000 kr. Kan købes online HER

Outfit 3: Batik til fest

Til festen kan du bruge batik på en helt unik måde, da du har en undskyldning for at gå helt amok i farver og mønstre. Vælg en iøjnefaldende kjole, og husk stiletterne og tilføj smukke smykker.

Kjole, Anna Kosturova, 2.905 kr. Kan købes online HER
Taske, Bottega Veneta, 13.405 kr. Kan købes online HER
Sko, Billi Bi, 1.199 kr. Kan købes online HER
Halskæde, Sif Jakobs Jewellery, 529 kr. Kan købes online HER
Armbånd, Sif Jakobs Jewellery, 579 kr. Kan købes online HER

LÆS OGSÅ: 15 korte jakker til sommer

Læs mere om: