TRENDS & STYLING

Sådan vælger du den rigtige frakke til din figur

Når efterårsfrakken skal vælges, betyder snit, form og længde en hel del for, hvordan frakken komplimenterer din figur. IN giver dig her 2 vigtige tips til at finde frakken, der matcher din figur bedst.

Der findes et hav af forskellige frakker, og det kan godt tage lidt tid at finde den helt perfekte frakke, der fremhæver det bedste ved lige netop din figur. Når du skal vælge den perfekte frakke, skal du være opmærksom på tre ting: snit, form og længde. 

IN giver dig her 2 tips til at finde frakken, der komplimenterer din figur bedst. 

Tip 1: vær opmærksom på frakkens længde 

Er du lang og slank, og overvejer du at investere i en af sæsonens populære, lange frakker, vil det komplimentere din figur, hvis frakken slutter ved det smalleste punkt på dine ben – gerne anklerne. Når du har en lang og slank figur er det vigtigt, at frakken ikke skrumper på ærmerne, selvom den sidder perfekt alle andre steder. 

LÆS OGSÅ: 5 trends, der dominerer Instagram lige nu

Har du derimod en petitfigur, vil en meget lang og stor frakke ikke være det mest optimale valg af frakke for din figur. Den frakke, der komplimenterer din figur bedst er den korte frakke, da dine ben, ved denne model, hervved vil fremstå længere. Det er deruodver vigtigt, at ærmerne på frakken ikke går længere ned, end der hvor tommelfingeren begynder, da frakken ellers kommer til at se for stor ud.

Tip 2: vær opmærksom på frakkens form og snit

Hvis du ikke ønsker at fremhæve din overkrop, bør frakker med brede skuldre undgås. Hvis du i forvejen har brede skuldre, vil denne type frakke fremhæve dine skuldre endnu mere - hvilket sagtens kan være et stilbevidst valg. Du bør dog overveje, hvilket fokusområde du ønsker din frakke skal fremhæve, inden du går ud og investere i efterårsfrakken. 

Hvis du ikke ønsker at frakken skal fremhæve overkroppen, kan du derfor i stedet gå efter den chikke, a-formet frakke, der skaber balance mellem din overkrop og underkrop. 

LÆS OGSÅ: 5 stiltips til den chikke karrierekvinde

Har du en timeglasfigur, er det en god idé at gå efter en frakke, der fremhæver din talje og derved fremhæver din timeglasfigur. Du kan med fordel bruge et bælte rundt om frakken, til at fremhæve taljen, hvis ikke frakken har et bælte i forvejen. 

Ønsker du derimod at fjerne fokus fra din underkrop, kan du med fordel gå efter en jakke med knapper eller andre små detaljer øverst, da disse små detaljer flytter blikket hen på overkroppen. Du bør undgå frakker med store lommer på siderne, hvis du ønsker at fjerne fokus fra dine hofter. 

 
Læs mere om: