TRENDS & STYLING

STILTIP | Sådan bruger du din statement T-shirt dag og aften

T-shirts med logoer og humoristiske motiver er noget af det mest trendy lige nu – og vil også være det til foråret. Pift dit outfit op til hverdag og fest med en lækker statement T-shirt. IN har udvalgt de 9 bedste af slagsen og inspirerer til, hvordan du bruger dem både dag og aften.

T-shirts med logoer og humoristiske motiver er noget af det mest trendy lige nu – og vil også være det til foråret.

Disse T-shirts har den fordel, at de pifter dit outfit op, uanset om det er hverdag eller fest. Du kan let implementere de printede T-shirts i din eksisterende garderobe, så de giver kant til dine hverdagsoutfits og kan gøre din ekstravagante nederdel anvendelig til alle lejligheder.

LÆS OGSÅ: KNÆK CANCER | Helena Christensen har designet en T-shirt der redder liv

Samme T-shirt - 2 looks

Foto: Anne Louise Vogel

Dag (tv.): Denim jeans er vores foretrukne beklædningsgenstand i Skandinavien. De klassiske jeans er oftest anvendt til hverdag stylet med en T-shirt, hvor du med fordel kan pifte outfittet op ved at vælge en statement T-shirt med print.

Aften (th.): En printet T-shirt kan gøre dine ekstravagante festkjoler og nederdele mere anvendelige til alle lejligheder. T-shirten tager det fine lidt ud af det elegante outfit, da den bidrager med et råt og – i nogle tilfælde – humoristiske twist, hvilket er en spændende detalje at ’gå på opdagelse i’.

IN giver dig 6 tips til, hvordan du kan variere dit outfit fra dag til aften, og kan bruge en statement T-shirt som gennemgående element til begge outfits:

TIP 1 | Sko

Der er en grund til, at sko er de fleste kvinders yndlingsaccessory. Fodtøjet indikerer ofte, om et outfit er til dag- eller aftenbrug.

Brug loafers, ballerinasko, sneakers eller støvler om dagen og skift til stiletter eller støvletter om aftenen. Jo finere dit outfit er, jo mere hverdagslignende eller sporty kan skoene være.

TIP 2 | Tasker

Kvindens bedste ven, tasken, er uundværlig i ethvert look – både af praktiske og æstetiske årsager. En rummelig taske er praktisk om dagen, da der ofte skal være plads til en masse habengut, man skal bruge gennem dagen.

En lille, fin skuldertaske eller clutch til aftenbrug, er enormt elegant, men oftest også nok til lige netop at rumme pung, nøgler mobil og en (rød) læbestift. Taskens design og størrelse kan ændre looket i et outfit radikalt fra dag til aften.

TIP 3 | Andre items

Kombinér din feminine festkjole eller elegante nederdel med nogle mere rå eller sporty items, som fx en læderjakke, sweatshirt, rullekrave eller jeans, som kan tages af til aftenbrug, hvor den feminine kjole eller nederdel kan få lov at stå alene.

TIP 4 | Smykker

Smykker og ure kan fuldende ethvert outfit – uanset om det er dag eller aften. Brug gerne lidt større og mere iøjnefaldende smykker til at pifte dit outfit op om aftenen.

TIP 5 | Læber

Røde læber er en klassiker, som altid kan redde dig. En (rød) læbestift kan ændre dit look radikalt, og kan derfor alene udgøre forskellen på dag og aften, hvis du hverken har plads til skiftesko eller andre items i din taske – eller tid til at tage hjem og skifte. 

TIP 6 | Hår

Frisuren kan, ligesom læberne, være en let måde at skabe variation i et look fra dag til aften. Sæt en casual frisure om dagen - fx en løs knold, og lad lokkerne falde frit om aftenen.

Du kan med fordel lave krøller i håret hjemmefra, inden du sætter det op, så der er et flot fald i håret, når du tager elastikken ud. Hvis du er fiks på fingrene, findes der også mange smukke opsatte festfrisurer, som kan pynte til et aftenlook. Se denne videoguide til 5 nemme håropsætninger til hverdag og fest

T-shirts med logo har vundet sig tilbage på catwalken, i gadebillede og i vores (fashion)hjerter. Især T-shirten – som du ser på billederne – fra Gucci er meget hypet, og har været det mest Googlede Gucci-item i 2016. De populære Gucci-loafers med pels må endda se sig overgået. Flere andre store modehuse som Chanel og Isabel Marant, samt danske designere som Saks Potts og Ganni, har kastet sig over tendensen, og vi elsker det!

Lad dig inspirere af INs 9 udvalgte T-shirt-favoritter med print, som du kan shoppe direkte i galleriet:

9 statement T-shirts

LÆS OGSÅ: SHOPPING | Opgrader din workwear-garderobe