TRENDS & STYLING

STRIK | Nyt bæredygtigt samarbejde mellem & Other Stories og Wool and the gang

Det svenske modebrand & Other Stories er gået sammen med tre britiske uld-ildsjæle ved navn Wool and the Gang om en fælles kollektion af strikkede sweatre, halstørklæder, huer og clutches. Men du kan også strikke selv – af genbrugsgarn – og få pulsen ned.

Skab din egen stil ved at strikke dit eget tøj – og sænk samtidig dit stress-niveau. Sådan lyder opskriften fra Wool and the Gangs grundlægger og kreative chef, Jade Harwood, der netop er gået sammen med det H&M-ejede modebrand & Other Stories om at få flere danskere til at strikke selv – eller gå med hjemmelavet striktøj. Det har en anden sjæl.

LÆS OGSÅ: Nyt unikt samarbejde mellem & Other Stories og Rodarte

– Vi vil gerne inspirere – især yngre generationer – til at skabe deres eget tøj, så de får en mere personlig tøjstil. Der er så sindssygt mange fordele ved at lave sit eget tøj. At strikke er virkelig afstressende, fortæller hun. – Vi synes, at mode skal være ‘#madeunique with love’. Tøjet skal ikke være masseproduceret. Det skal være kvalitet, som er lavet på en bæredygtig måde.

Resultatet er blevet til en co-lab kollektion bestående af strikkede sweaters, halstørklæder, clutches og huer samt et gør-det-selv strikke-kit for de kunder, der ønsker at skabe deres egen kreation.

 

Priserne for de enkelte styles i kollektionen ligger fra 195-900 kr. 

Priserne for de enkelte styles i kollektionen ligger fra 195-900 kr. 

 

Jade Harwood og hendes to kompagnoner i Wool and the Gang opfordrer alle til at blive en del af en hjemmestrikket revolution, hvor tøj bliver skabt med hjerte og varme hænder. Ikke højteknologiske maskiner. Nu slår Wool and the Gang pjalterne sammen med & Other Stories, som kun arbejder med producenter, der opfylder krav til bæredygtighed og ordentlige arbejdsvilkår. Samtidig har & Other Stories et genbrugsprogram i butikkerne, hvor gamle tekstiler bliver brugt til nye styles. Derfor er garnet i strikkekittet fra Wool and the Gang også lavet af alt fra naturlige fibre til garn lavet af afklippede tøjstumper fra produktionen af T-shirts eller aflagte cowboybukser.

Forkæl dig selv med et abonnement på IN og få en eksklusiv gave - KØB HER

For dem, der ikke har tålmodighed til at lære at strikke i løbet af de lange vinteraftener, er der en genvej: Wool and the Gang laver også hjemmelavede sweatre, halstørklæder, huer og clutches, som peruvianske kvinders ferme hænder har strikket til dig. Kvinderne strikker hjemme, så de kan passe børnene, samtidig med at de tjener penge til familien.

Siden 2007 har Jade Harwood og resten af Wool and the Gang sat sig for at revolutionere modeverdenen maske for maske – strikkepind for strikkepind. – I en tid hvor vi alle sammen er ‘on’ vores mobil og computer hele tiden, så kan det være svært at være ‘off’. Studier viser, at 17 millioner arbejdsdage gik tabt sidste år i Storbritannien på grund af stress, depression eller angst. At strikke har en beroligende effekt på nervesystemet, fordi man næsten kommer i en meditativ tilstand. Så det er et godt sted at begynde, siger Jade Harwood.

Hele kollektionen vil blive forhandlet i udvalgte & Other Stories’ butikker og udvalgte styles vil være online på både stories.com og woolandthegang.com fra d. 1 december 2016.