TRENDS & STYLING

TREND | Buksedragten er tilbage i fuld fart

Buksedragten er tilbage i modebilledet og populær som aldrig før. Blandt andet herhjemme hos designeren Freya Dalsjø. IN inspirerer til buksedragten på arbejde, fest og derhjemme.

Det var buksedragterne, der løb med opmærksomheden, da den danske designer Freya Dalsjø viste sin SS17-kollektion. Buksedragten er nemlig tilbage i fuld fart, og det eksemplificerede Freya Dalsjø på bedste vis med lynhurtige buksedragter, hvis æstetik leder tankerne til motorsport.

De enorme londonske stormagasiner Selfridges og John Lewis har meldt, at salget af buksedragter er steget med henholdsvis 57 og 279 procent i 2016 i forhold til året før, og både Isabel Marant, Stella McCartney og Versace sendte modeller på catwalken i buksedragter.

LÆS OGSÅ: SHOPPING | Sådan bruger du dine forårsitems nu

Buksedragtens historie går helt tilbage til 1919, hvor den italienske kunstner Ernesto Michaelles, der måske bedst kendes under navnet Thayath, menes at være den første til at designe en buksedragt til de mere fashionable lejligheder. Han kaldte modellen for ’Tuta’, fordi den lignede et stort ’T’, når man strakte armene ud.

Se udvalgte catwalk-billeder og forskellige styles buksedragten her:

Buksedragten er tilbage i modebilledet17 | TREND

LÆS OGSÅ: SHOPPING | Forårets store tendens - grønne nuancer

Læs mere om: