TRENDS & STYLING

Vær med på punk-moden

IN.dk har set nærmere på punk-tendensen, som er kommet stormende tilbage

For nyligt blev Costume Instituttets årlige galla, bedre kendt som Met Ball, afholdt i New York med det mørke tema Punk: Chaos to Couture. Stjerner som Beyonce, Taylor Swift, Sienna Miller og Anne Hathaway var på den røde løber, hver med deres egen fortolkning af den seje stil. Det er ikke nogen hemmelighed, at der er punk-tendenser i moden i øjeblikket, og efterårsmoden forventes at rocke løs til God Save the Queen og Anarchy in the UK.

Eftersom vi allerede har fået en tidlig smag af den danske sommer, er det måske ikke så fristende at tale om denne temmelig mørkt stil fra it-pigerne. Men det er let at gøre moden mere sommerlig ved at blande romantiske elementer ind i dit look (se Sienna Millers kjole). Med disse enkle trin er du snart klar til punk-sommeren.

HÅR

Du behøver ikke gro en hanekam for at være en ægte punk-prinsesse. Et alternativ er at gøre som bl.a. Rihanna og barbere en side-cut. Er du modig nok, er der også mange hårfarver, der kan pifte din frisure op, så som røde toner eller blå pasteller. Bleget kort hår er også ved igen at blive moderigtigt, og for et vildere punk look kan du lave spikes med en god mængde hårvoks. Det vigtigste er at få det til at se glamourøst ud for et elegant, men punket look.

SMINKE

Der er ingen tvivl om, at øjnene er i fokus i den nye punk-mode, og smokey eyes er en klar favorit blandt de kendte. Brug en palet med en mørk og en lys farve for at skabe en mildere kontrast. For aftenmakeup er det også muligt at lade øjenskygge gå hele vejen op til øjenbrynene. Er du ikke glad for at bruge en masse øjenmakeup om sommeren, kan du kompensere med et par rockede solbriller. Du kan også sætte dine læber i fokus ved at vælge læbestiftsfarver som dyb rød og lilla toner.

TØJ

Det er stadig sort, som er i fokus, og en sort kjole med et tvist kan være en god begyndelse. Punk er også en ret fri mode, og du kan sagtens blande sommerlige farver som pink og gul ind i dit outfit. Det nemmeste er at bruge kontrasterne i sort og hvid og med et par få nittedetaljer er der ikke mere, du har brug for. En hvid nittejakke er perfekt til en lang sort kjole uden at du mister sommerfølelsen. Husk også at eksperimentere selv for at få et unikt look. Har du måske nogensinde set to identiske punkere?

SKO

En håndfuld designere er kendte for at have en forkærlighed for punkstilen, Alexander McQueen, Vivienne Westowood og Anna Sui er blandt dem. Det ultimative par sko fra en af disse designere vil gøre dig punk-chic på et øjeblik, men du kan også få stilen uden at ty til de dyre designere. Mange genbrugsbutikker sælger brugte Dr. Martens og andre støvler, og du kan nemt matche en punkkjole med nogle almindelige pumps.

Det vigtigste, for at være en ægte punkter, er din attitude, men der er ingen grund til at gå med fire centimeter lange pigge rundt om halsen, hvis du føler dig utilpas med det. Prøv i stedet at tage detaljer fra punkstilen og gør den til din egen glamourøse stil. En punk-attitude vil tage dig langt hen ad vejen. Uanset om du kommer gående i et par Alexander McQueen-støvler eller et par støvler fra vintageshoppen.