TRENDS & STYLING

Vinterens 4 største modetrends

Denne vinter vil vi gå i lyse klæder, pynte håret og bære store, festlige ærmer. Se her, hvilke modetrends, der tegner vinteren 2019-2020.

Vinterens modetrends 2019-2020 afspejler humor og livsglæde. Vi kommer både til at gå i lyse, beige klæder, pynte håret og bære store, voluminøse ærmer.

Måske har du allerede vinterens største modetrends hængende hjemme i garderoben, og derfor er der endnu mere grund til at kigge efter her, hvad du skal finde frem fra gemmerne. Det kan også være, at du gerne vil investere i ét nyt item til vintersæsonen, og så vil en af disse store vintertrends være et godt sted at starte.

LÆS OGSÅ: 24 gaveidéer til din jule-ønskeseddel

4 modetrends i vinteren 2019-2020

Herunder finder du vinterens 5 største modetrends, som du helt sikkert vil støde på i mere end én sammenhæng denne vinter – og måske selv føre videre og gøre til dit eget.

Vinterens modetrend nr. 1: Jordfarver

Vinteren byder på både kolde og varme afskygninger af den velkendte beige, som er og bliver en klassisk modetrend. Seneste modeuge i Paris var tildækket med nude, khaki, cappuchino, karamel, pudder og drapfarvet, og med ét blev det ’50 shades of beige’, der sætter dagsordenen den kommende vinter.

Særligt Riccardo Tiscis debutkollektion, som chefdesigner for Burberry, modtog stor opmærksomhed. Her fyldte brandets signaturtone – beige – en stor del på catwalken under fremvisningen af deres efterår/vinter 2019-kollektion.

LÆS OGSÅ: 25 flotte vinterjakker til den kolde tid

De mange forskellige nuancer af jordfarver fungerer i alle vinterens forskellige lejligheder – lige fra en romantisk storbyferie, festlige anledninger og til en hverdag på kontoret. Beige bringer noget lyst til denne vinter, og kan styles med hvilken som helst andet farve. Jordfarverne er lige så alsidige som sort er det, når det kommer til styling.

Vinterens modetrend nr. 2: Accessories til håret

Accessories til håret er denne vinter blevet et af de største modetendenser, der spreder sig til alle typer og aldre. På dage, hvor et gennemsnitligt outfit har brug for at blive peppet op, kan pynt til håret virkelig sætte prikken over i’et.

Hvis du lider af en dårlig hårdag, behøver du ikke lede længere end denne øjeblikkelige kur. Spænder med statements, hårbøjler, sløjfer og tørklæder, der kommer i alt fra satin, perler, pailletter, velour eller i tern.

LÆS OGSÅ: Guide til de bedste vinter-accessories

Særligt 80’ernes hårbøjler er virkelig vendt tilbage for at få en tur på de store catwalks. Takket være modehuse som Gucci, Prada og Emilia Wickstead, er de brede hårbøjler vendt tilbage i modebilledet. Og hvem kan modsige sig trenden, efter at den er set på selveste Kate Middleton, der har fået sin egen version i sort fløjl?

2019-måden at bære de lettere retro hårtrends er ofte ’jo flere, jo bedre’, især når det kommer til clips og hårspænder fyldt med glimmer og glitter. Se flere accessories til håret her.

LÆS OGSÅ: Sådan styler du din nederdel om vinteren

Vinterens modetrend nr. 3: Skulderpuder og ærmer med puf

1980’ernes signaturlook af brede skuldre, der i en mørk silhuet opnår et nærmest arkitektonisk potentiale, har fået sin genfødsel. Men 80’er-skuldrene har fået et nyt look, og i en moderne fortolkning får skuldrene mere puf i siderne og et mere ballonlignende look.

LÆS OGSÅ: 11 flotte (og varme) vinterstøvler

De store skuldrer og ærmer kan styles på mange måder og til flere anledninger, hvad end de store skuldre og ærmer kommer på en top, kjole eller en buksedragt.

Brands som Rotate Birger Christensen, Ganni og Rodarte hyldede under modeugen skuldrene, og lod de skulpturelle detaljer få stort fokus.

Vinterens modetrend nr. 4: Fake fur

Fake fur – pels af syntetiske materialer – er i høj kurs denne sæson. Det er blødt og bamset, og det fås i både jakkeform, hatte eller som for i vinterstøvlen. Men fake fur er meget mere end en hurtig trend. Den uægte pels’ fremtrædende plads på catwalks verden over er nemlig et positivt tiltag for dyrevelfærden.

Men det stopper ikke der, for udover at holde dyrene udenfor nogen form for produktion af tøj, vil din bankkonto takke dig for et billigere alternativ til ægte pels. Det kræver dog lidt arbejde at holde fake fur pænt og elegant, som var den ny, men med lidt god viden og grundighed, kan man sagtens få glæde af uægte pels.

Du finder fake fur i alt fra det glammede look hos Moschino, til et mere naturligt og kunstnerisk look hos Stella McCartney.

LÆS OGSÅ: 8 klassiske kjoler, du bør eje