TRENDS & STYLING

WOMEN DELIVER | Nørgaard designer ligestillings-frakke

I forbindelse med verdens største kvindekonference Women Deliver har kønssociolog Cecilie Nørgaard i samarbejde med sin mand, designer Mads Nørgaard, gået sammen om en frakke i ligestillingens tegn.

Fra 16. til 19. juni afholdes verdens største kvindekonference i København, Women Deliver, hvor blandt andet H.K.H. kronprinsesse Mary er en af talerne. Hun skal tale for de 7.000 beslutningstagere fra 150 forskellige lande, der deltager i konferencen, hvor der skal kæmpes for piger og kvinders rettigheder og sundhed.

LÆS OGSÅ: Women Deliver | Mary: Investering i kvinder er god business

I den forbindelse er kønssociolog Cecilie Nørgaard og hendes mand, designer Mads Nørgaard, gået sammen om at designe en ligestillingsfrakke.

Frakken er pyntet med forskellige mønstre, der er inspireret af de traditionelle kønstegn for mand og kvinde. På kryds og tværs har Cecilie og Mads Nørgaard mikset, blandet og sat tegnene sammen på nye måder.

”De symboliserer, at kønsligestilling handler om plads til forskellighed og kønsdiversitet,” siger Cecilie Nørgaard.

I Nørgaard på Strøget kan du købe jakken til 999 kr.

Du kan læse meget mere om Women Deliver i det nummer af IN, der er på gaden nu, hvor der både er et portræt af den danske kvinde Katja Iversen, der står bag konferencen, ligesom du kan læse om de projekter, der er godt i gang med at forbedre piger og kvinders liv rundt om i verden. 

LÆS OGSÅ: Mascha Vang: Små ting giver business-succes i Afrika