TRENDS & STYLING

Naturen kalder – flora og fauna er inspirationskilden, der aldrig løber tør

Kunstmalere, digtere og forfattere har i århundrede ladet sig inspirere af naturen. Nu er designerne for alvor fulgt med og har sendt modebilledet ind i en poetisk tid formet af blomster, vækst og dyr. Se de smukkeste fund fra tendensen her.

Blomsterhavet, bølgebrus, tusinder af fuglevinger, der basker synkront under åben himmel. Naturen er fuld af liv og oplevelser, der i århundrede har inspireret kunstnere inden for hver deres felt. Også vores sprog er blevet formet af naturens poesi – ”Du er smuk som en rose”, ”Du giver mig sommerfugle i maven.”

Det er ikke underligt, at designere også har lyst til at iklæde deres kunder den slags skønhed.

Naturens inspiration har fyldt mere og mere på både den danske og internationale catwalks i løbet af de seneste sæsoner. Blomster- og planteprint findes i de fleste garderober, og adskillige designere søger at favne små dyr og insekter, som før var associeret med børnetøj, i nye klæder, der har gjort blandt andet mariehøner og bier til streetstyle-stjerner.

LÆS OGSÅ: Trend - babydoll-kjolen til stærke kvinder

Gucci og Pandora har taget insekterne til sig i deres nye kollektioner, designere som Diane von Furstenberg svøber kvinder i feminine blomster, og Stine Goya har kigget op mod stjernerne og brugt nattehimlen som sin inspiration.

Vi lever i en digital tid, hvor bylivet og smartphones fylder det meste af vores hverdag. Måske er det netop derfor, at en hyldest til det organiske – til naturen – hitter og giver vores garderober lidt mere skønhed.

Kig med i galleriet, og se nogle af de smukkeste fund med naturen som inspirationskilde.

LÆS OGSÅ: Trend - det er moderne at være kattedame

Smukke items med inspiration fra naturen

Læs mere om: