Eksotisk passionsfrugt-is med kokos

Is cheesecake

Prøv denne eksotiske iskage med passionsfrugt og kokos, som smager af sydens sol.

Tirsdag, 2. maj 2017 - 15:17 - af Betina Hastoft

Eksotisk passionsfrugt-is med kokos

Antal: 12-16 stk.

Det skal du bruge for at lave eksotisk passionsfrugt-is med kokos

  • Bund: 150 g kiks f.eks. Digestive og gerne de lidt grove
  • 100 g kokosolie
  • 50 g kokosmel
  • 75 g ristede kokosflager
  • Is: 100 g sukker
  • 1 lille dåse kokosmælk ca. 160 ml
  • 2 past. æggeblommer
  • 1 økologisk lime
  • 4 passionsfrugter
  • 1 dåse kondenseret mælk
  • ¼ l piskefløde
  • Pynt:1-2 passionsfrugter og kokosflager

Sådan laver du eksotisk passionsfrugt-is med kokos

  1. Knus kiksene, smelt kokosolien og vend det sammen med kokosmel og ristede kokosflager.
  2. Beklæd en bageform, ca. 18 x 25 cm, med bagepapir eller husholdningsfilm.
  3. Pres kikseblandingen ned i formen og sæt den i køleskabet, til bunden er fast.
  4. Bring sukker og kokosmælk i kog og tag gryden af varmen.
  5. Pisk æggeblommerne i lidt ad gangen.
  6. Tilsæt revet limeskal og -saft samt saft fra passionsfrugterne.
  7. Pisk kondenseret mælk i cremen og sæt den koldt.
  8. Pisk imens fløden til luftig flødeskum og vend den i den kolde passionscreme.
  9. Hæld cremen ud på kiksebunden, dæk overfladen og sæt isen i fryseren, til den er fast – det tager 3-4 timer.
  10. Pynt isen med passionsfrugt og kokos, skær den i mindre stykker og servér