Forret med laksetatar med fennikelsalat og estragonolie

Laksetatar er både en flot og delikat forret, som kan bruges i mange sammenhænge. Husk at du skal fryse laksen i mindst 4 døgn ved -18° . Du kan også købe den fra frost hos fiskehandleren.

Foto: John Bendtsen

Opskrift på forret med laksetatar, fennikelsalat og estragonolie

Antal: 6 personer

Det skal du bruge til forret med laksetatar, fennikelsalat og estragonolie

  • 450 g fersk laks
  • 1 tsk. sukker
  •  salt og friskkværnet pebe
  • 1 lille rødløg
  •  Toppen af 1 fennikel
  •  ½ dl cremefraiche 38 %
  •  lidt saft og skal af 1 usprøjtet citron

Fennikelsalat:

  • 1 lille fennikel (uden top)
  •  olivenolie
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 bakke ærteskud
  • Estragoncreme:
  • 2 dl rapsolie
  • 10 spsk. Friskhakket estragon
  • salt og friskkværnet peber
  • Tilbehør: ristet rugbrød

Sådan laver du forret med laksetatar, fennikelsalat og estragonolie

Tø laksen op, og skær den i meget små tern – gerne mens den stadig er let frossen. Rør lakseternene sammen med sukker, salt og peber. Pil rødløget, og skær det i små tern. Hak fennikeltoppen groft, og bland løg og fennikeltop i laksen. Vend cremefraiche, lidt citronsaft og fintrevet citronskal i, og smag til med salt og peber. Anret tataren med en udstikkerform på 6 tallerkener. Fennikelsalat: Rens fenniklen, og skær den i meget tynde skiver på et mandolinjern. Marinér skiverne i olie, salt og peber. Vend ærteskud i, og anret fennikelsalaten oven på laksetataren.

Estragonolie: Rør olie, estragon, salt og peber sammen, og dryp det over anretningerne.

Servér straks med ristet rugbrød.