Hus

Bolig med italiensk charme

Få inspiration til ægte italiensk boligindretning med plads til historiens vingesus og rå industri.

Den italienske interiørdesigner Pietro Castagna har styr på det med boligindretning, og hans hjem er en smuk kombination af historiske fund og industrielle detaljer. Hans charmerende villa ligger i Pescallo – en lille fiskerby - der ligger på bredden af Comosøen i Italien tæt på Bellagio. Pietro Castagna opdagede byen for 20 år siden, og han blev så betaget af den, at han ofte vender tilbage, og for syv år siden gik han all in og købte et faldefærdigt kloster fra 1600-tallet. 

Boligindretning på hellig jord

Efter at kirken havde opgivet bygningen, havde flere fiskerfamilier boet i klosteret. Kun murene og den 80 år gamle vinplante, der stadig snor sig omkring klosteret, fik lov til at stå. Det mørke kloster blev forvandlet til et moderne hjem med store, åbne rum, hvor både lys og luft pludelig fik frit løb. Og om sommeren bliver alle døre og vinduer åbnet, og alle de smukke udeområder udnyttet - på den måde er de også del af den italienske boligindretning.

Læs også: Boligindretning - 15 nye spisestuer

Betongulv og vintagefund

Stilen er bevidst holdt enkel og rå, og på den måde adskiller den sig fra den typiske italienske boligindretning. Som gulve har han for eksempel valgt beton i flere af rummene. Til væggene har han valgt en pudseteknik, der minder om den marokkanske tadelakt med dens delikate, matte udtryk. Begge tilvalg er praktiske og uden for mange dikkedarer. Ligesom resten af hans boligindretning. Få steder titter bygningens forhistorie frem, som fx murværk, der har fået lov til at stå råt hen, og ornamenterne på pejsen i stuen.

Se også: Moderne touch i en italiensk villa

Træ, læder og sten giver en naturlig boligindretning

Som udgangspunkt har Pietro Castagna indrettet med naturlige materialer som træ, læder og sten og kombineret dem med få velvalgte farver. Flere af møblerne er af eget design, hvor nogle minder mest om kunststykker. Dem kombinerer han med gode vintagefund, og det giver et personligt, unikt look. Faktisk er manden mester i at skabe balance mellem et industrielt look og masser af historiske elementer, som han tilfører via bøger, billeder og malerier. Alt med stor betydning for hans liv og boligindretning.

5 genveje til industriel og italiensk boligindretning

  • Kombiner hvide sofaer med mørke stueborde. Sort med hvidt. Elegante møbler med rustikke møbler.
  • Gentagelser giver ro og signalerer elegance, så gå efter flere ens lamper, spisestuestole og sofaer.
  • Lån af historiens finere borgerskab. Indram klassiske portætmalerier af fortidens solide samfundsstøtter i enkle, sorte og moderne rammer, og udstil indbundne bøger af ældre dato.
  • Porcelæn med svejfet kant giver sammen med støbejernsgryder og krystalglas et landligt sydeuropæisk udtryk.
  • Blød det elegante udtryk op med rå detaljer som rustikt træ og ubehandlet betongulv.

Kom med indenfor i galleriet her: 

Boligindretning med italiensk charme

 
Læs mere om: