
Hus
Boliggalleri: Årstiden bestemmer
Anita Schyttes hjem er i stadig forandring. Hun bliver aldrig helt færdig, og det er helt med vilje, for hun skifter indretning og stil efter sæson. Når det er sommer, kommer det klare glas, hørstofferne og de bare gulve fx frem.
Tirsdag, 21. august 2018 - 4:27 - af Mai Eckhoff Morseth / Styling: Tone Kroken / Foto: Yvonne Wilhelmsen
Den tidligere skolebygning i Korsør har været i familien Schyttes eje i 25 år, men skifter hele tiden udseende. Anita Schytte elsker små forvandlinger. Sofaerne skifter betræk efter årstid, og om sommeren må hendes mands, Jesper Schytte, jagttrofæer og bæverskind vige pladsen sammen med velourpuderne, de tykke tæpper og lysestager i hobetal. I stedet åbner Anita Schytte for lyset med bare gulve, gennemsigtigt glas og lyse stoffer i bomuld og hør. Anita Schytte er bestemt ikke bange for at flytte om og rykke rundt, men hun mener ikke, at hun har en særlig personlig stil.
− Jeg bryder mig ikke så meget om udtrykket, for alle boliger afspejler beboernes personlighed uanset smag. Man forholder sig til det, man har rundt om sig, og går op i det i mere eller mindre nørdet grad, mener hun, der selv arbejder for interiørfirmaet Bungalow.
− Jeg har heller ingen specielle præferencer i forhold til indretningsstil, men er altid åben for nyheder eller gamle teknikker, som genopdages, og har et bevidst forhold til materialer, siger hun.
SE OGSÅ: Alle vores smukke boliger her!
BLÅ OG GRØNNE TONER
Nogle af Anitas Schyttes interiørforelskelser netop nu er vintagestoffer med tryk, velour, messing og krom i kombination.
− Og altid glas, helst klart glas med grønne og blå toner eller dyb grøn. Klart, nøgent glas i grupper er altid pænt og bliver bare smukkere med tynde grene med grønne blade her og der, mener hun.
Anita Schytte har altid haft med design og møbler at gøre. Hun har arbejdet i møbel- og interiørbranchen både kreativt og administrativt hele livet. Hendes mand, Jesper Schytte, står som professionel jæger for at hente skind og gevirer ind om vinteren, men han bedriver også en anden form for jagt, der gavner deres hjem.
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.
Klik her for at ændre dit samtykke
Jævnligt snuser han nemlig også smukke, gamle møbler op, som han gerne rejser langt for at hente, stort set altid til sin kones store glæde. Hun bedyrer, at hun ikke er minimalist, men Anita Schytte er glad for et ryddeligt udtryk.
− Ja, kun brudt af grupper med lidt småkaos. Jeg plastrer gerne en hel væg til med fotografier eller propper køkkenhyldene fulde af dejlige olier, syltet frugt og sådan noget om efteråret. Men jeg beholder kun det køkkengrej, jeg virkelig bruger, og der findes ikke overflødig elektronik hos os. Mine hænder fungerer stadig fint med en skarp kniv – og jeg elsker processen, siger hun.
SE OGSÅ: Feminint hjem med velour og farver
DRØMMEN OM EN HERREGÅRD
Selvom parret er glad for deres murermestervilla, er Anita Schytte ikke i tvivl om, hvor hun allerhelst ville bo:
− På en herregård! Jeg elsker meget store rum og bruger meget tid på at drømme om, hvordan jeg ville have indrettet den, siger Anita Schytte, der også er glad for store størrelser, når det kommer til interiørdetaljer.
− Jeg er rigtig glad for store ting eller mange af de samme.
Og skulpturelle former. Jeg vil helst ikke have for mange små dikkedarer – men jeg bliver fascineret af miniaturer. Desuden drømmer hun om et nyt køkken med blandende elementer og overflader frem for færdige moduler.
− Og kunst. Det er godt oppe på min ønskeliste.
BOLIGGALLERI: ÅRSTIDERNE BESTEMMER
Boliggalleri: Årstiderne bestemmer


HVEM: Anita Schytte, international salgs- og markedschef hos Bungalow Danmark, og Jesper Schytte, professionel jæger. Børnene August, Nini og Julie er voksne og er flyttet hjemmefra.
HVAD: Murermestervilla fra 1932, som tidligere var skole i Korsør. Huset er på 286 m² fordelt på tre etager.
STIL: Blød og feminin landstil kombineret med design og trends.
1 / 14


Brug entréen
Udnyt vægpladsen i entréen, og brug den til at udstille dine hatte og dit overtøj. Placér et gulvmøbel væk fra døren, da entréen ellers kan se kompakt ud. Plakaten er købt på en rejse sydpå.
2 / 14


Let og groft
Giv den lette, stofsofa modspil med puder i et groft materiale som kelim. Men hold dig til en farveskala, som passer til resten af indretningen. Bordene er designet af Paola Navone for Gervasoni, og lampen er fra Bestlite.
3 / 14


Mix og match
Mix og match materialer – så længe der er en sammenhæng. Lette stole, træ og metaller klæder hinanden godt. Og her passer det perfekt til det flotte trægulv, der kommer til sin fulde ret. Spisebordet har Anita selv designet. Lamperne er fra Gervasoni.
4 / 14


Hyggeplet i haven
Find den bedste solplet, og indret havens hyggeligste hjørne.
5 / 14


Giv det hvide modspil
Hvide sofaer gør stuen meget lys. Supplér med tæpper og puder i kelim, og lad store grønne planter få masser af plads. Tæppet er købt i Marokko. Sofaerne er fra Gervasoni og Tine K Home.
6 / 14


Pynt med gryder
Mangler du køkkenplads, kan du udstille dine gryder og pander på et arbejdsbord. Stil planter og krydderurter på bordet, så du får masser af sommerlig stemning ind i køkkenet.
7 / 14


Med sky på
Pift dit industrielle køkken op med en skulpturel lampe, der giver masser af lys. Lampen hedder Lysende Sky B3 og er designet af Birgit Østergaard. Køkkenelementerne er fra Ikea.
8 / 14


Indbygget reol
Drop vitrinen eller skabet. Integrér en indbygget reol i væggen, og udstil din fine keramik.
9 / 14


Noget nyt møder noget antikt
Udstil arvegods og kunst i selskab med en lampe i moderne design, da det giver arvestykket et lettere udtryk. Bordlampen er fra Oluce.
10 / 14


Mørke farver på den rigtige måde
Skrå vægge giver mindre plads, men du kan sagtens lege med mørke farver. Mal vinduesparti og loft lyst, så rummet syner større. Hørtrykket på væggen er af Pernille Folcarelli. Puder og sengetæppe er fra Bungalow.
11 / 14


Intet kedeligt klædeskab
Pift de gamle klædeskabe op med maling i en farve, der passer til resten af interiøret. Puffen er fra Sofakompagniet, og tæppet og vaserne er importeret fra Marokko.
12 / 14


Udnyt skråvæggen
Få badeværelsesspejl og -møbel tilpasset til den skrå væg, så pladsen bliver udnyttet allerbedst.
13 / 14
Læs mere om: