Hus

Boliggalleri: Farverig villa på Frederiksberg

Kom indenfor i denne villa fra 1882, som har fået en trendy og farverig opdatering.

Da Camilla Ramstrup og Mads Jørgensen første gang trådte ind over dørtærsklen i villaen på Frederiksberg, var de solgt. 

− Vi blev især tiltrukket af den elegante spisestue med guldstuk og af den lyse vinterhave med de sprossede døre. 
Det var dén kærlighed til de originale detaljer, der betød, at parret under et helt års renovering af deres nye hjem gjorde alt, hvad de kunne, for at bevare så meget som muligt.

− Huset er fra 1882, og her er kælet for hver en detalje. Det er virkelig kvalitetshåndværk – fra den originale bladguldsstuk og de høje paneler til den måde, huset er bygget på. De håndværkere, vi har haft forbi i forbindelse med vores istandsættelse, har alle sagt: ”Man laver bare ikke den type håndværk længere.” Det er ikke til at betale i dag. Den type håndværk er værd at bevare og respektere. Samtidig giver husets originale karaktertræk en særlig charme og sjæl, vi ikke vil være foruden, siger Camilla Ramstrup.

SE OGSÅ: Arkitekstens Klassiske villa

Farver til alle rum

Efter renoveringen skulle parret i gang med indretningen, og deres første skridt var at lave en farvehistorie for hele huset på én gang.

De lagde en masse farveprøver og tapeter op for at se, hvad der fungerede sammen for at opnå en rolig og harmonisk helhed af blide farver.

Med farverne på plads stod de over for den store opgave at indrette husets 248 m², hvilket var 2½ gang større end det hjem, de kom fra.

Hjem for finurlige fund

Både Camilla Ramstrup og Mads Jørgensen har en forkærlighed for klassiske designikoner. Blandt andet står her en Bamsestol i stuen, og over det store Gubi-spisebord hænger en af PH’s Kogler.

− Jeg er meget fascineret af de danske designikoner. I mine øjne er det kunst. Bamsestolen var mit første store designkøb, og jeg var vild med den i årevis, før jeg valgte at købe den til mig selv. Den stol bliver et arvestykke, og dét har også en værdi for mig, siger Camilla Ramstrup.

Men der er noget, der sniger sig frem fra hylderne og hænger på søm rundt om på væggene. En særlig samling af skæve fund. Nogle er hjembragt fra parrets mange rejser, andre arvet fra bedsteforældrene eller nøje udvalgt i antikbutikker og på loppemarkeder. På pejsen står et kaminur, i spisestuen to taburetter fra 1820'erne, i køkkenet et melankolsk kaninbillede; bare for at nævne nogle få eksempler.

− Til trods for min passion for designikoner har jeg svært ved at være alt for konform. En møbelklassiker kan alle spare op til, men kun i vores hjem hænger den dér finurlige, antikke papirramme, som Mads og jeg har fundet i en sidegade i Bologna. Jeg har brug for at bo med noget, der er helt personligt. Der skal være noget, der trækker det klassiske og højpandede lidt ned. De skæve fund skaber følelsen af et hjem for os, siger Camilla Ramstrup.

SE OGSÅ: Nordisk boheme i klassiske rammer 

Boliggalleri: Farverig villa på Frederiksberg

Her bor: Camilla Ramstrup, 39 år, med sin mand Mads Holm Jørgensen, 34 år og deres to piger, Kaya på 10 år og Marley på 2 år. Parret er ejere af tøjbrandet Apof og smykkebrandet Kinraden.
Bolig: Villa på 248 m2 fra 1882 på Frederiksberg.
Stil: Trendy og farverig opdatering af herskabelig indretning.