
Boliggalleri: Forandring fryder
Hvorfor låse sig fast på en bestemt indretning, når du kan tilføre dit hjem nyt liv ved at flytte lidt rundt på møblerne? Lette møbler og midlertidig indretning er nøglen til et fleksibelt indre. Vi har været på besøg i designer Pernille Hallums flotte murermestervilla på 195 m² i Charlottenlund.
"Det her kan blive rigtig godt...” sådan tænkte tøjdesigner Pernille Hallum med det samme, da hun trådte ind i murermestervillaen. “Det væltede ind med lys, selv på en vinterdag. Jeg vidste, at det kunne blive den perfekte ramme omkring vores familieliv,” fortæller hun. Og det blev det. Lyst, enkelt og med et grafisk touch. “Jeg trives bedst i lyse og enkle omgivelser uden for meget pynt. De ting, der er, er der tænkt over. Og så synes jeg, det er helt fint, at der står noget på gulvet. Det må godt være lidt ufærdigt, det giver en åbning for, at der kan ske noget nyt.” Det er en fleksibilitet, som de seks forskellige designerstole om langbordet i spisestuen også er præget af. “Da jeg i sin tid kom og sagde til min mand Axel, at jeg ville have seks forskellige stole omkring spisebordet, var han ikke udelt begejstret. Han ville hellere have ens Eames-stole, men så tog jeg ham med ned i butikken og visualiserede det for ham. Så kunne han godt se det. Og han har fået en Eames-stol,” siger Pernille Hallum og griner.
Læs også: Moderne touch i en italiensk villa
Åben for forandring
Fra spisestuen er der udgang til en stor træterrasse, som familien, der også tæller de tre døtre Asta, Sigrid og Gertrud på hhv. 20, 15 og 14 år, bruger året rundt. Om sommeren med en let hynde i Trip Trap-møblerne, om vinteren med varme fåreskind. Når man samtidig tænder op i brændeovnen, som parret har fået lavet hos en smed i Holland, kan man sagtens sidde udenfor og nyde en kop kaffe i november. Eller forlænge aftenerne på terrassen i sommermånederne. I stueetagen er der indrettet et arbejdsværelse, hvori Pernille Hallum designer sine tøjkollektioner. På 1. sal er der fire soveværelser og bad. Og forældresoveværelset har udgang til en balkon, som Pernille og Axel Hallum skatter højt. Både stuk og plankegulve er velholdte, selv om det er det oprindelige. Stukken var skjult under nedsænkede lofter og de smukke plankegulve beskyttet mod slid af to lag tæpper og et enkelt lag laminat, da familien overtog huset efter et par i 80'erne i 1997. I stueetagen er der indrettet et arbejdsværelse, hvori Pernille Hallum designer sine tøjkollektioner. På 1. sal er der fire soveværelser og bad. Og forældresoveværelset har udgang til en balkon, som Pernille og Axel Hallum skatter højt.
FÅ MERE INSPIRATION TIL MADEN OG BOLIGEN MED MAD & BOLIG!
Fang stilen:
-
Lad din bolig udtrykke personlighed.
-
Lad indretningen afspejle, hvem du er, og lad der gerne være ting, der har en historie, et billede man har fået, en ting man har fundet på en rejse osv.
-
Lad dit hjem skal være et sted, man har lyst til at opholde sig i - ikke en udstilling.
-
Stilen er let, minimalistisk, grafisk. Undgå tunge møbler og hav meget lidt pynt.
-
Skift enkelte ting ud efter årstiden. Et tæppe, en lampe eller noget i den stil.
Inspiration: 5 tips til en terrasse med stil
Klik dig igennem galleriet, og se flere inspirerende billeder fra Pernille Hallums flotte murermestervilla på 195 m² i Charlottenlund:
Boliggalleri: Forandring fryder


Huset set fra forhaven
Da parret købte huset i 1997, var det ikke blevet renoveret i 50 år. Alt fra køkken til bad, vinduer, gulve og lofter er blevet skiftet ud. Elinstallationerne var gamle, så hvis man tændte en kogeplade og en føntørrer samtidig, gik lyset ud.


De seks designerstole
Langbordet er fra Room, og de seks designerstole er: Ghost og den betrukne Missoni fra Kartell, 7’er-stol fra Arne Jacobsen, Flow fra MDF Italia, Eames med armlæn og træben og Eames med stålben, alle købt i 1000 Chairs. Lampen Romeo er designet af Philippe Starck og er fra Flos. Det store maleri på væggen ved ind til opholdsstuen og de tre skitser på skabet er alle malet af Jette Zegnitz.


Miks og match
Gør som parret, og vælg seks forskellige spisebordsstole i stedet for en. Så er det dig, der vælger din stil og ikke en bestemt spisebordsstol.


Det gode vitrineskab
Brug et vitrineskab til opbevaring af glas og service som her, hvor det sammensatte vitrineskab fra Oliver Furniture rummer musselmalede tallerkener og grønne glas, der er fremstillet af gamle flasker. Tallerkenerne er arvegods og glassene en gave.


På bordet
På bordet pynter en glaskolbe med brugte pærer og en rytterstatue på en brunlakeret bakke fra Rue Verte. Glasvasen på bordet med blomstergrene er også en gave.


Den originale brændeovn
Fra spisestuen er der kik ind til køkken og gang med trappe til 1. sal. Brændeovnen er den originale fra dengang, huset blev bygget i 1898. Fliserne foran brændeovnen er rejsefund fra Italien. Brændekurven er fra Bettina Beltner, og familiens hund – han hedder Otto.


Flytbare elementer og åbne hylder
Køkkenet er indrettet med flytbare elementer og åbne hylder. Det giver mulighed for at ændre på indretningen præcis som i resten af huset. God idé, hvis du har behov for at holde en dør åben. Viskestykke og firkantet bakke er fra Louise Roe, brødbakke og vinreol fra Stol & Stage. Lamperne i loftet er fra 50’erne og fundet hos en marskandiser. I køkkenet ses Pernille Hallum med datteren Asta.


Ikea-køkkenet
Ikea-køkkenet er med fritstående elementer fra serien Värde, designet af Mikael Warnhammar. Det praktiske står lige ved hånden på hylder eller er hængt op på kroge.


Ikea-køkkenet
Ikea-køkkenet er med fritstående elementer fra serien Värde, designet af Mikael Warnhammar. Det praktiske står lige ved hånden på hylder eller er hængt op på kroge.


Et kig gennem stuerne
Et kig gennem stuerne og ind i havestuen med udgang til forhaven. Sofaen og puffen er fra Raun, puderne fra Louise Roe. Maleriet er af Jette Segnitz, og Batstolene i havestuen er fra Casa Shop.


Opholdsstuen
Opholdsstuen med dobbelte fløjdøre til spisestuen er holdt i lyse toner med et stænk af frisk turkis, som går igen på badeværelset. Lampe fra Tine K, flaskerne er antikke og købt i Venedig. Sofaerne fra Raun, bordene fra Ilva og maleriet af Jette Segnitz.


Pernille Hallums arbejdsværelse
Pernille Hallums arbejdsværelse, hvor hun designer kollektionerne til sit mærke Hallum, er rummeligt og lyst. Reol og arbejdsbord er købt hos en marskandiser og malet hvide. Lampen er fra Tine K. Døren mellem stuen og arbejdsværelset er den originale, der fulgte med huset. Prøverne er fra Hallums efterårskollektion 2012.


Det lyse soveværelse
Hvad er bedre end at vågne op i det lyse soveværelse på 1. sal til synet af sine tre døtre? Pernille Hallum har selv billedbehandlet billederne af sine døtre med inspiration fra Andy Warhol. Soveværelset, der har udgang til balkon, er holdt i hvide, beige og turkise toner med sengelinned og puder fra Louise Roe. Sengen er fra Ilva, natborde og lamper er fra Kartell. På natbordet et antikt smykkeskrin fra Munthe plus Simonsen. I højre side er garderobeskabet med spejlvæg. Tæppe fra Louise Roe. Den gamle stol er et loppefund.


Turkise mosaiksten
Badeværelset er frisket op med turkise mosaiksten tilsat bænk og skål i træ, der ligner drivtømmer. Skab, håndklædestativ, sæbeholder og toiletpapirholder er fra Restauration Hardware i USA. Træskammel, fad og vaskebræt fra House of Furniture. Håndklæder fra Illums Bolighus. Boblebad og sæber fra Vanilla Fly.


De gamle havemøbler
De gamle havemøbler med patina passer ind i murermestervillaens stil. Dobbeltdøren fører ind til den lyse havestue. Oven over ligger balkonen, som forældresoveværelset har udgang til.


Terrassen
Terrassen bliver brugt året rundt. En udendørs brændeovn kombineret med en markise, der er monteret lige over stuevinduet, beskytter mod vejret, så det er muligt at sidde ude helt frem til november. Havemøblerne er fra Trip Trap og puderne fra Stol & Stage. Kurv fra Bettina Beltner.