
Boliggalleri: Fra dødsbo til designhimmel
Kom med hjem til Camilla Göttsche Rahbek og Peter Bjerre Thellefsen, der har forvandlet et dødsbo til en lys og levende bolig med møbler med masser af patina.
For halvandet år siden købte Camilla Göttsche Rahbek lejligheden i Sølvgade, men det blev først et rigtigt hjem, da kæresten Peter Bjerre Thellefsen flyttede ind, og de sammen indrettede deres nye fælles lejlighed. Camilla faldt for lejlighedens rumfordeling – for lejligheden var et dødsbo, som skulle sættes i stand fra gulv til loft.
– Det var ikke fordi, lejligheden var ved at falde fra hinanden, men jeg tog simpelthen det, der var, og gav det en overhaling og en ny finish, fortæller hun.
Se også: Sådan indretter du med genbrug
Nørder med indretning
Camilla Göttsche Rahbek opdaterede køkkenet med nye låger og badeværelset med forskellige små detaljer. Da Peter Bjerre Thellefsen flyttede ind, blev den sidste finish og personlighed skabt i lejligheden blandt andet med metrofliser i køkkenet, som er et af parrets gør det selv-projekter. De elsker begge to at nørde med indretningen og springer aldrig over, hvor gærdet er lavest.
– Det er nok mest Camilla, der er opmærksom på at holde sig opdateret på de ting, vi godt kan lide – og finder hun noget, hun godt kan lide, spørger hun mig. Og jeg er ofte enig, forklarer Peter Bjerre Thellefsen.
Intet nyt er godt nyt
Parret har efterhånden købt nye møbler en del gange, men er næsten altid endt med at sælge dem ret hurtigt igen. De er nemlig enige om, at det ’nye look’ ikke klæder deres lejlighed.
– Det passer bare ikke ind i vores indretning. Kommer det op af en æske, er det ikke godt! Det er nærmest sådan, det er blevet med os. Jeg elsker, når tingene har historie og patina – det er smukkere på den måde. Selv vores Hay-bord er købt brugt, selvom man godt kan få det i butikkerne, fortæller Camilla Göttsche Rahbek.
Parret bruger masser af tid på at lede efter de helt rigtige møbler til boligen og vil i yderste konsekvens hellere sidde på gulvet end at impulskøbe de forkerte stole.
– Vi havde købt nogle forkerte stole på et tidspunkt og måtte sælge dem igen, for det stod hurtigt klart, at det ikke var de rigtige. Og så måtte vi jo bruge tid på at finde frem til de helt rette, som vi har fundet vidt forskellige steder. Stolene er ikke helt ens – men det er præcis sådan, vi vil have det, fortæller Peter Bjerre Thellefsen.
Se også: Sådan skal din stue se ud i 2017
Held i genbrug
Én af de ting, som parret var heldige med, var deres skrivebord, som er designet af Kai Kristiansen. De havde set det helt nyistandsat til 9.000 kr., men et par dage senere faldt de over det samme skrivebord på dba.dk til kun 1.500 kr., hvor det blot skulle shines lidt op.
– Ja, det krævede lidt arbejde at få det til at se godt ud igen, men det er også noget af det, vi nyder. Hellere bruge lidt ekstra tid på det end at købe noget nyt. I dette tilfælde var vi bare superheldige, men jeg vil også tilføje, at der jo også er noget dejligt ved at købe brugt: Vi føler lidt, at vi gør en god gerning, fordi vi genbruger noget, som andre ikke kan bruge længere, og det er da bedre end at smide det ud. I virkeligheden passer vi nok meget godt ind i en københavner-miljørigtig-kasse, men det er altså ikke noget, vi bevidst går efter, smiler Camilla Göttsche Rahbek.
Kom med indenfor hos parret her:
Fra dødsbo til designhimmel


Mød ejerne
HVEM: Camilla Göttsche Rahbek, 31 år, sammen med sin kæreste Peter Bjerre Thellefsen, 24 år og revisor. Camilla Göttsche Rahbek er netop sprunget ud som selvstændig med virksomheden Hubstay. Læs mere om Hubstay her!
HVAD: 101 m² stor lejlighed i København K.
STIL: Genbrugsfund kombineret med klassisk design.


For få penge kan du få et trendy hjem
Alt er købt brugt hjemme hos parret Camilla Göttsche Rahbek og Peter Bjerre Thellefsen. Selv bordet fra Hay, som ser nyt ud, er købt brugt, og lampen er tilmed fremstillet af genbrugte plastflasker. Thonetspisebordsstolene er et genbrugsfund og købt over flere omgange. The Bell-lampen er fra Muuto, og du kan finde den her!


Ekstra siddeplads
Er der ikke så meget plads i køkkenet, kan du sætte en smal bordplade op i forlængelse af køkkenbordet – sammen med en barstol har du en ekstra siddeplads. Køkkenet er blevet opdateret med nye lå- ger fra Ikea og messinghåndtag fra Skjalm P. Lamperne i loftet er gamle franske gadelamper, som er købt i Beau Maché. Kopper fra Royal Copenhagen og barstol fra Peter Bjerre Thellefsens fars gamle værksted, ligesom stigen i spisestuen. Find fx lignende barstole her!


Gør det selv i stuen
Lav en charmerende bar af en gammel vinkasse, og find tre forskellige rammer på loppemarked. Det er nemt og er et godt modstykke til moderne møbler. Sofaen er fundet på dba.dk. Billederne på væggen er et gammelt søkort, ved siden af hænger et værk fra Society 6 og under det et maleri købt på loppemarked. Lampen er købt på Louisiana. De grafiske lænestole er fundet hos Boheme Hjem og efterfølgende sat i stand. Sofabordet fra fundet samme sted. På bordet står en glasvase med tørrede blomster, en messinglysestage fra Georg Jensen og et duftlys fra Lala Berlin.


Skab mere plads
Er der højt til loftet, kan du hænge en stor moderne lampe op i rosetten – det behøver ikke at være en lysekrone. Drop den store sofa, hvis du har mindre plads. Gå som her efter en en enkelt puf i stedet. For at bløde det lidt hårde look med læder og stål op har Camilla Göttsche Rahbek placeret et lammeskind fra In & Out i den ene af stolene. Det store R i vinduet har hun også fundet hos In & Out. Både lammeskind og det store R er købt som 2. sorterings-produkter. Find fx ligende lammeskind her!


Fine fliser
Metrofliserne i køkkenet har parret selv sat op, og de giver det lille køkken et glamourøst look og er samtidig praktiske.


Gammelt, arvet og selvgjort
Et oldschool-skrivebord til den moderne bærbare er et match made in heaven. Her på en bund af mørkbejdset sildebensparket, som du i øvrigt selv kan gøre efter, hvis du har mod på et gør det selv-projekt. Skrivebordet er et arvestykke. Lampen på bordet er fra Ikea, vasen er fundet på et loppemarked, og stolen er fra Gubi købt på lagersalg. Det lille hvide bord med planten er en udstillingsmodel fra Magis Pina.


Det patinerede look
Er du til det patinerede look, så kan du gå efter flere forskellige stole af samme slags som her. Du kan også slibe dem ned, bejdse eller male dem og derefter give dem ens hynder for at få dem til at spille sammen.


Ramme til sengen
Ram sengen ind med en malet bagvæg, og mix som her med to forskellige læselamper. Sengelamperne er fra henholdsvis Clarrods Interior og Genbyg.dk, og tæppet på sengen er et, Camilla Göttsche Rahbek har arvet.


Verdens ældste trick
Har den brugte sofa en plet, som er umulig at få af, så kan du bruge verdens ældste trick: en pletskjuler-pude.


Alt kan gøres smukt
Sæt planter på en gammel rusten stige.


Kig til farve
Fra parrets spisestue er der kig til kontrastvæggen i soveværelset, og det giver liv i den lille spisestue.


Smuk altan
På altanen har parret skabt en lille hyggelig oase, som fungerer som udendørsrum, når vejret tillader det.