Hus

Boliggalleri: Landlig idyl med kineseri

I den gamle landejendom Havegården i Hornbæk har familien Christiansen indrettet sig med rustikke, kinesiske fund, der passer til rammerne. Den landlige idyl får en opdatering med sort-hvide kontraster og designklassikere.

Havegården er navnet på den stemningsfulde landejendom i landsbyen Borsholm, som ligger mellem skov og marker på den sjællandske nordkyst. Den danner ramme om både arbejds- og privatliv for Katrine Eggert Christiansen, hendes mand Mads og familiens tre børn. Parret har nemlig indrettet deres fælles interiørbutik, Christiansen & Co., i den ene af gårdens længer, som er fyldt med møbler, interiør og brugsgenstande, som parret finder på deres fælles rejser til små provinsbyer i det nordlige Kina.
 
Havegårdens øvrige længer er i dag indrettet til fire selvstændige boliger, og derfor er der altid masser af muligheder for socialt samvær på den fælles gårdsplads. Og netop dén kombination af landidyl, stemning og liv er det, familien holder allermest af, siger Katrine Eggert Christiansen.
 
– Vi bor på landet med køer og heste på markerne omkring os, men har stadig kun 35 minutter i bil ind til København. Og kun fem minutter til Danmarks bedste badestrand i Hornbæk. Vi nyder at bo her.

SOM EN LAKÆSKE

Parrets flair for kinesiske fund løber som en rød tråd gennem indretningen af boligen sammen med en gennemført brug af kontrasten mellem sort og hvid. Både i stuen og i flere af værelserne er en enkelt væg malet helt sort i en højglansmaling, der reflekterer lyset og giver en skinnende effekt, der minder om en lakæske.
 
– Vi kan lide det enkle, rå udtryk, hos os må det ikke blive for sødt, siger Katrine Eggert Christiansen, der har understreget de landlige ramme med patineret træ både på møbler og i køkken- og badeværelsesindretningen, hvor bordpladerne er lavet af gamle døre i elmetræ.
 
For at undgå det alt for søde er skabselementerne i begge rum glatte og sorte. Den gennemgående stil i boligen er defineret af mørke toner, og interiøret består blandt andet af rustikke møbler, etniske krukker og industrielle lamper. De er sat sammen med designklassikere, der har en særlig betydning for parret, fx en Tolix-stol, Eames-spisebordsstole og Arne Jacobsens lænestol Ægget, der har fulgt dem gennem mange år.

LOFTBJÆLKER REFLEKTERER LYSET

Familiens bolig har gennemgået en del forandringer gennem årene. For eksempel er et lille køkken blevet slået sammen med spisestuen, så det i dag fungerer som familiens store, lyse køkken-alrum, hvor der også er gjort brug af de sort-hvide kontraster i indretningen. Fx er de gamle loftbjælker også malet med den sorte højglansmaling.
 
– Vi elsker vores store køkken. Samlingspunktet i hjemmet er det lange, rustikke langbord, hvor der både spises, laves lektier, spilles spil og nydes middage med vennerne, siger parret.
 
De har tænkt i utraditionelle løsninger og blandt andet fået specialfremstillet en emhætte i messing og brugt overskabe som underskabe for at lave en skabsvæg, der også fungerer som vindueskarm. 

BOLIGGALLERI: LANDLIG IDYL MED KINESERI

Hvem: Katrine Eggert Christiansen, 50 år, indehaver af interiørbutikken Christiansen & Co. sammen med Mads Christiansen, 48 år, som også driver egen tømrervirksomhed. Familien tæller også parrets tre børn, Emil, Mille og Karla på 19, 15 og 11 år samt hunden Eddy.
Bolig: 124 m² landejendom beliggende i udkanten af Hornbæk i Nordsjælland.
Stil: Rustikt nordisk med sorthvide kontraster og mix af designklassikere.

Køkkenet er fra Ikea. Spisebordet er fra Christiansen & Co. ligesom jernlysestagerne, tinkanden og lerkrukkerne. Vintagespisestolene Eames Arm Shell er købt hos Relove.dk, og den gamle Københavnerlampe er et loppefund.