Hus

Boliggalleri: Lys villa i den australske bush

For parret Lia-Belle King og Lotte James Barnes betyder det meget at have plads til samværet. Derfor har de indrettet deres villa med masser af luft og lys. Kom med indenfor i parrets villa i Ewingsdale ved Byron Bay i Australien.

Underspillet luksus og en helt simpel indretning holdt i lyse, afstemte nuancer. Sådan beskriver man bedst rummene i Lia-Belle King og Lotte James Barnes’ hus i et roligt område kun få stenkast fra stranden og den livlige by Byron Bay.

Parret, der ejer møbel- og livsstilsbrandet Worn Store, har skabt deres drømmehjem i den store lyse villa – et hjem, som ikke bare danner ramme om familielivet med deres lille datter Ophelia, men også bliver brugt som udgangspunkt for den kreative udvikling og produktion i deres firma.

Omgivet af natur

Parrets favoritrum er køkkenet med den store spiseplads, der har udsigt til den imponerende natur omkring huset gennem store panoramavinduer på den ene side og børneværelset på den anden side.

Det gør køkkenet til et naturligt samlingssted for den lille familie, som tilbringer en stor del af deres tid der. 

De store vinduer og det imponerende lysindfald går igen i resten af boligen og giver en fornemmelse af, at ude og inde er ét – ligesom det konstante udsyn til haven og bushen fungerer som en livlig tilføjelse til husets ellers minimalistiske indretning. 

SE OGSÅ: Kunstnerisk villa i Belgien 

Møbler med historier

Ud over lys rummer hjemmet en del æstetiske møbler og kunst, der alt sammen har en historie at fortælle. Blandt unikke ting fra Otis Carey, Pan Pottery og andre formgivere fra hele verden står Lia-Belle Kings favoritmøbel, der står hendes hjerte ekstra nært: En original Marcel Breuer-stol kaldet Wassily fra 1960’erne.

– Det er det første møbel, jeg investerede i, og jeg købte det, lige inden jeg mødte Lotte. I dag er det det eneste møbel, der er tilbage fra dengang, vi lærte hinanden at kende. Det er blevet symbolet på vores begyndelse, og det har en stor affektionsværdi for os i dag.

Boliggalleri: Lys villa i den australske bush 

Hvem: Lia-Belle King og Lotte James Barnes med deres datter Ophelia, to år.

Bolig: En villa i Ewingsdale ved Byron Bay i Australien.

Stil: Lys og let indretning inspireret af mid-century-stilen.

Den ungarsk-amerikanske arkitekt Marcel Breuer (1902-1981) er kendt for at have designet de første møbler i bøjede stålrør. Det gjorde han under sin tid som elev på møbelskolen Bauhaus i tyske Weimar. Spisebordsstolene her hedder Cesca og er et eksempel på sådanne møbler. 

Byron Bay er en kystby i det nordøstlige hjørne af den australske stat New South Wales. Det fugtige, subtropiske klima giver varme somre og milde vintre, og året rundt har familien derfor en naturskøn udsigt gennem husets store panoramavinduer. Spisebordet er speciallavet, og servicet er fra Pan Pottery og Anna Karina.

I stedet for ét sofabord, der er stort nok til både at rumme kaffekoppen og dekorative ting, kan du med fordel indrette dagligstuen med to sofaborde. Det giver både et dynamisk look og mulighed for to forskellige møbler med udtryk, der kan supplere hinanden. Begge sofaborde her er vintage-fund, og sofaen er fra australske Domayne. Tæppet er fra Pampa, men lænestolene Cane Loungers er fra parrets egen butik, Worn Store. 

Hvis du holder dig til farver, der ligger tæt op ad hinanden, kan du sagtens mixe møbler og andet interiør af forskellige materialer. Det skaber liv i indretningen uden at efterlade et rodet indtryk.

Et mørkt betongulv spiller godt op ad hvide køkkenelementer. Skamlen er en prototype fra Worn Store, der aldrig er kommet i produktion, og kaffemaskinen er en vintage Atomic, som Lia-Belle King har arvet fra sin far.

Et badekar behøver ikke nødvendigvis være klinet op ad væggen. Hvis badeværelset er stort nok til det, giver det et eksklusivt look at stille det midt i rummet.

Hold møbler og andet interiør i lyse farver – fra den helt hvide til lysebrun. Det åbner rummene og giver en fornemmelse af meget plads. Gulvlampen er fra Ikea, og kunsten på væggen er antik japansk blommesæk.

Mere inspiration?

Så se også denne minimalistiske lejlighed i Sydengland