Hus

Boliggalleri: Nordisk enkelthed møder Asien

Kæmpekrukker fra Thailand. Rustikke træfigurer fra Filippinerne. Christina Ravnholt har taget inspiration til sine klassiske stuer med sig hjem i kufferten fra rejserne til Østen.

Det var på familiens ferier til Asien og Marokko, at det gik op for Christina Ravnholt, hvor godt den lokale brugskunst i mørke træsorter og varme farver klæder den lyse, nordiske stil.

Hun begyndte at tage ting med hjem til patriciervillaen i Holte nord for København. Flere og flere ting. Håndplukket i Filippinerne, Thailand, Vietnam og Marokko.

– Jeg blev ekstremt inspireret af de ting, jeg så på vores rejser. Tingene skaber så meget kontrast til den skandinaviske stil og har så meget sjæl indbygget i sig, fortæller Christina Ravnholt.

Elsker du nordisk stil? Så vil du elske disse 25 stuer, vi har samlet til dig!

Så nu står der store rustikke krukker på borde og gulve, mens rå, snittede træfigurer gemmer sig i glasklokker i vinduerne. Tykke tæpper ligger og luner på de lyse gulve, og store, stribede og mønstrede puder i varme farver skaber bløde siddepladser både inde og ude.

Lyden af Thailand

For Christina Ravnholt betyder det alt, at familien og dens gæster føler sig hjemme og godt tilpas.

– De skal kunne mærke, at her må man smide sig i sofaen og slappe af, selv om de sjældent når så langt. De bliver oftest i køkken-alrummet omkring det store, rustikke spisebord. Det er også her, familien hygger både om eftermiddagen og aftenen, siger Christina Ravnholt.

Ingen tvivl om at køkken-alrummet er yndlingsrummet. Men i sommerhalvåret er det terrassen og haven, der er Christina Ravnholts favorit. 

– Jeg elsker følelsen af oase, og at haven er et lukket rum, hvor alle kan være samtidig og hygge sig, forklarer hun, der egentlig ikke er havemenneske.

Flere smukke hjem? Så tjek dette hyggelige funkishjem ud!

Derfor er haven anlagt, så den stort set er vedligeholdelsesfri. Familien vil hellere bruge tid på at være sammen og slappe af på terrassen. Det er der rigelig plads til, for den måler ca. 300 kvadratmeter. 

Boliggalleri: Nordisk enkelthed møder Asien

Her bor: Christina Ravnholt, hendes mand Carsten Halborg og deres tre børn, Mingus på otte år, Josefia på 11 år, Filippa på 15 år – og hunden Batman. Christina Ravnholt ejer Homevoguette, der importerer håndlavede krukker fra Thailand, og læser samtidig til indretningsarkitekt.
Bolig: Nybygget hus på 330 kvadratmeter fra 2009. Huset er i klassisk patriciervillastil og ligger i Holte.
Stil: Enkel og etnisk.