Hus

Boliggalleri: Råt byhus med højt til loftet

I et byhus tæt på New York har Isabelle Péribère indrettet sig i et sjældent mix mellem moderne design og rokoko-stil. Det er både modigt og stilfuldt!

I et over 100 år gammelt byhus i Hoboken tæt på Manhattan bor Isabelle Péribère, der er født og opvokset i Bordeaux i Frankrig. Familien brændte for kunst og omgav sig med mange kunstnervenner, og det bærer indretningen præg af. 

Her har hun skabt et hjem frit efter sin egen smag og personlige passioner: Moderne kunst, enkelt design, antikviteter og gæstfrihed.

Vild med fransk stil? Så kom indenfor i dette smukke boheme-hjem!

Udgangspunktet er fire etager, hvor detaljer fra slutningen af 1800-tallet såsom originale marmorkaminer, kulørte blyindfattede ruder og stuklofter er bevaret og sat i stand.

Deri har Isabelle Péribère omgivet sig med et mix af svungne stoleben, industrielle detaljer og organiske sofaer – som en moderne og rå form for rokoko, der er kendetegnet ved ornamenter, lysekroner og udskåret træ.

Rå rokoko-stil med moderne designmøbler

Isabelle Péribère bor i et moderne hus, som hun selv har tegnet. Da hun ikke tilbringer al sin tid i Hoboken, er det vigtigt for hende, at stemningen i byhuset er hjemlig, men med en elegant stil. Møblerne skal indbyde til afslapning, selvom de klassiske rammer virker formelle.

Flere smukke hjem? Kom på besøg i det franske herskabshjem med høje paneler!

Den effekt har hun forsøgt at opnå ved at male væggene i forskellige nuancer af lysegrå og også have lysegrå egetræsgulve, der danner en neutral base, mens store vinduer sørger for masser af lys. Alle rum er indrettet med masser af luft imellem møblerne for at få de enkelte ting til at komme til deres ret.

Her står fx de ikoniske Eames-spisestuestole fra Vitra omkring et langt spisebord, og over det hænger en klassisk krystallysekrone som kontrast. Et par bløde oversize sofaer med runde former i et nutidigt design står ved pejsen i victoriansk stil, og overalt på væggene hænger moderne kunst. 

Gennem tid og stil

Hjemmet virker som en rejse gennem designtraditionen i det specielle mix mellem tidsaldre, stilarter og formsprog, og på de andre etager går indretningsstilen igen.

I arbejdsværelset ved kaminen står en sølvfarvet lænestol med svungne ben i rokoko- eller Louis XV-stil – mens der på væggen ved siden af hænger et moderne abstrakt maleri. I soveværelset er hele endevæggen dækket af storblomstret tapet, og blomster var et af tidligere tiders yndede motiver.

Stilen hopper flere hundrede år frem i gæsteværelset på tredje sal, der domineres af rå murstensvægge. På den måde får hvert rum sit eget udtryk, men med de samme kontrastfyldte virkemidler mellem nyt og gammel.

Det uventede betyder nemlig meget for Isabelle Péribère, når hun indretter.

– Jeg holder af design, der overrasker, lige så meget som det behager øjet, siger hun.

Boliggalleri: Råt byhus med højt til loftet

New råkoko