Hus

Boliggalleri: Slægtsbolig i Paris

I et gammelt byhus har en lille familie på tre indrettet sig i overdådige rammer. Kom indenfor her.

Modefotografen Antonin Roy har overtaget sin bedstemors gamle lejlighed i Paris. Med sig har han taget ikke bare sin kone og deres lille søn, men også en masse minder fra lejlighedens fortid i familiens eje. 

– I den her stue fejrede vi fødselsdage og årsdage. Så at vælge at leve her betyder at fortsætte familietraditionerne, fortæller Antonin Roy. Han og hans lille familie flyttede dog ikke ind, før de havde moderniseret lejligheden i det gamle parisiske byhus og sat deres eget præg på stilen – uden at ødelægge de bevaringsværdige detaljer, historien har efterladt.

SE OGSÅ: Et blåt herskabshjem på Østerbro

Afslappet luksus

Lejligheden er i to etager, og fra trappeopgangen, der forbinder stueetagen med førstesalen, bliver man ledt direkte ind i køkkenet og derfra videre ind i spisestuen for til sidst
at lande i den store dagligstue.

Rumfordelingen er en smule ukonventionel, og at træde ind i lejligheden gennem det blå køkken er ligesom at træde direkte ind i hjemmets hjerte. Fra køkkenet er etableret en trappe, som leder op til soveværelser, kontor og et stort badeværelse, der tidligere var en dagligstue.

Netop badeværelset er førstesalens mest bemærkelsesværdige rum. Her udgør blandt andet et stort badekar og to håndvaske i marmor et luksuriøst forværelse til soveværelset.

Kontrasten mellem de luksuriøse tiltag og den mere afslappede og kunstneriske stil, som bl.a. soveværelset repræsenterer, er et af de ukonventionelle valg, der gør pariserhjemmet både fascinerende og personligt. 

SE OGSÅ: Så pænt bor galleriejeren

En lykkelig slutning

I stueetagen emmer den bemalede stuk og loftmaleriet i 
dagligstuen af historisk luksus, og detaljerne giver et praj om, at boligen har været et hjem i generationer.

Iøjnefaldende er også det speciallavede køkken, der er bygget i en kombination af egetræ, marmor og træ malet i samme farve 
som væggene.

Flisegulvets dekorative mønster er med til at understrege overdådigheden i den slægtsbolig, der i dag føres videre som en funktionel familiebolig. 

– Det er en historie med en lykkelig slutning. Hjemmet fandt os og ikke omvendt. Det var vores beslutning at 
fortsætte familiens historie inden for de her vægge, afslutter Antonin Roy.

Boliggalleri: Slægtsbolig i Paris

Boliggalleri: Slægtsbolig i Paris

Læs mere om: