
Boliggalleri: Varm indretning i cool rammer
Når man bygger et nyt arkitekttegnet hus, så er den største udfordring at gøre det nybyggede hjem personlig fremfor perfekt. Kom med ind i et hjem, hvor familien har brugt arvemøbler og naturtræ til at give deres moderne boligdrøm sjæl.
Familien Saustrup boede egentlig i en smuk og rummelig ældre villa fra 1911, der fuldt ud tilgodeså deres behov for plads. Men huset krævede også vedligeholdelse, og det endte med at stjæle fritiden i weekenderne.
– Hverdagen er under pres, når man er en børnefamilie og samtidig har gang i en karriere. Og vi kan godt lide, at vores hus og have er i orden, så vi erkendte, at en ejendom fra begyndelsen af 1900-tallet var for tidskrævende, fortæller Pia Saustrup.
– Vi savnede at have fri, når vi havde fri, og ville ikke tilbringe weekenderne med vedligeholdelsesprojekter af vores hjem. Vi ville have mere tid til familie, gæster, fest og afslapning. Men vi ville også have et varmt og hyggeligt hjem med sjæl og bløde kroge, siger Pia.
Derfor besluttede hun og hendes mand Henrik at ændre deres boligforhold. Den klassiske, ældre villa blev sat til salg, og solgt på første visning. Det var heldigt, for de havde allerede anskaffet sig deres nye adresse: en grund på samme vej over for deres gamle hus. Her bor de nu i en arkitekttegnet boligdrøm, et langhus på 375 kvadratmeter.
– Huset er i virkeligheden ret underspillet. Omridset af gavlen er fuldstændig som et barn ville tegne et hus: én skorsten og to vinduer! Men når man så kommer indenfor, overraskes man af rummeligheden, siger Pia.
Læs også: Indretning af stuen: Luksus vs. budget
Behov for enkelhed
Indenfor har huset hvide vægge, forskudte plan og masser af lysindfald. Rummene er store, og linjerne er enkle og stramme. Gulvene er af beton, første sal giver indtryk af at svæve, og en gangbro giver kig til underetagen. Arkitekturmæssigt er det et 180 graders stilskifte i forhold til familiens gamle hus.
– Vores stilskifte har ligget og luret i de sidste par år. Vi kom fra romantik og kringelkroge, og havde behov for enkelheden, og det gennemskuede arkitekten Uffe Topsøe-Jensen, som vi i første omgang havde bedt om at tegne en klassisk patriciervilla, fortæller Pia.
Det nybyggede hus passer bedre til familien, for det kræver ikke meget vedligeholdelse og skal hverken males ellers kalkes udvendigt. Vinduer og terrassedøre er i egetræ med rammer af kobber, der patinerer og bliver grønlige – og smukkere – med tiden.
Betongulvene og lofthøjden på 8,5 meter i spiseafdelingen kunne have skabt en dårlig akustik og virket koldt. Men akustikpuds i loftet gør, at lydniveauet er behageligt, og en kæmpelysekrone skaber balance i rummet. Villaen er unik, og der er endnu ikke bygget et tilsvarende hus.
Se de nyeste boliggallerier her!
Arvestykker og design
Fordi rammerne er stramme, skiftede Pia og Henrik de fleste af deres møbler ud, da de flyttede. Men de beholdt enkelte, nøje udvalgte ting, for jo mere minimalistisk en bolig er, desto vigtigere er det at mixe ældre møbler ind i indretningen, mener de.
Ved at blande nyt design med ældre arvesager, og indrette med varme farver, bløde tekstiler og materialer som træ, sten og beton er det lykkedes familien Saustrup at skabe et hyggeligt hjem med masser af sjæl i deres nye omgivelser. Indretningen er moderne med stilsikre, sjove og kulørte detaljer, og resultatet er et varmt og gæstfrit hjem – med plads til fritid.
Kom med ind i boligen her:
Varm indretning i cool rammer


Arkitekttegnet boligdrøm
Huset er fra 2015 og tegnet af arkitekt Uffe Topsøe-Jensen fra Monomal. Inspirationen fik han fra en ny-opført museumsbygning i Sorø, som også er beklædt med rødbrune tegl – udtrykket minder om cedertræs-shingels kendt fra Nordamerika. Teglene er fra Petersen Tegl.


Akustik i spiseafdelingen
I spiseafdelingen går loftet 8,5 meter op til kip, så af hensyn til akustikken er der brugt akustikpuds til loftet. Det bruges også i kirker. For at fylde det store rum ud, har Pia og Henrik valgt en over-size lysekrone, Estadio, der forhandles af Ambientedirect.com. Også pejsen får lov at bryde rummets højde. Den er muret op af Colomba-sten fra Petersen Tegl.


Højt og lyst
Her ses tydeligt, hvor højt til loftet der er, og hvor meget der er tænkt på at slippe naturligt lys ind. Som en særlig detalje er der sat et vindue ind i soveværelsesvæggen på første sal.


Jordtoner brudt af skarpe kontraster
Gør som Pia og indret med en grundpalet af jordtoner i brunt, gråt og beige, kun brudt af enkelte, skarpe kontraster, som her ved hjørnesofaen med den gule pude og puf fra Gan Rugs, og den koralfarvede pude fra Louise Roe. Sofabordet er fra Naver Collection. Sofaen med plads til hele familien er fra Ilva.


Åbent køkken
Køkkenet ligger i åben forbindelse med stuearealet. Det er af egetræ ligesom spisebordet og vinduesrammerne. Træet giver glød til de hvide vægge og skabe og de lysegrå betongulve. Emhætten sidder i niveau med loftet for ikke at hænge som en klods over køkkenbordet, og dermed skygge for de to lamper af Tom Dixon, der bl.a. forhandles her! Emhætten er fra Thermex. Køkkenet er et snedkerkøkken fra Culina.


Badeværelse med messingdetaljer
Brug messingdetaljer, hvis dit badeværelse er kridhvidt, det giver en dejlig varm lød og kontrast og patinerer smukt med tiden. I forældrebadeværelset har Pia og Henrik valgt store mosaikker på gulvet fra Naturstensgruppen. Badeværelsesmøblet er fra Culina, og bordpladen med vask er af Corian. Toilettet er fra Geberit, og armaturerne og tilbehøret i messing er fra Vola.


Enkel entré
Éntreen har samme enkle, rå udtryk som resten af huset med hvide vægge, højt til loftet og betongulv. Et gammelt bord fra Luberon og et smukt spejl med læderstrop fra Gubi giver det lidt sjæl og varme. Du kan finde spejlet her! Lågkrukken på bordet er fra H. Skjalm P., og maleriet er af Annette Agerbirk.


Antikke møbler
Sæt et antikt møbel i en varm træfarve ind i de stramme hvide og grå, så bliver både møblet og omgivelserne fremhævet. Pia har købt bordet på et loppemarked. Stolen hedder Flow Chair og forhandles bl.a. af Trendbazaar.dk. Den sjove bordlampe forener nutid og fortid, den hedder Bourgie og er fra Kartell - Find den fx her!


Vinduer mod nord
De fleste vinduespartier i husets grundplan består af dobbelte døre. Der er kun to almindelige vinduer i stuetagen, og de når til gengæld helt op til første sal. Vinduerne vender mod nord for at udnytte det kølige, smukke lys.


En trappe der leder op
Fra husets entré leder en trappe op til en indskudt etage, hvor husets to ældste døtre har deres værelser. Teenageafdelingen ligger på den måde lidt for sig selv og hænger alligevel sammen med den øvrige bolig. Trappen og gulvene på de øvre etager er af lyst Pitch Pine, der bl.a. forhandles af Garant. Fælles for samtlige gulve er, at de har gulvvarme.


Svævende repose
Reposen er første sal har en svævende effekt, fordi den ikke går helt ud til ydervæggene. Konstruktionen er let og minder mest om en stor balkon. Herfra kan man se ned i køkken-alrummet. De origami-inspirerede loftlamper hedder Sentou Akura. Alle gulve på første sal er i lyst Pitch Pine, der bl.a. forhandles af Garant.


Minimalistisk og hyggeligt soveværelse
Du kan sagtens indrette soveværelset minimalistisk og samtidig hyggeligt. Sørg bare for at vælge bløde tekstiler i varme jordfarver, og sæt gerne en sengegavl op. Sengetæppet er fra Tine K. Home. De to bogkasser i røget eg er fra Monomade. Sengelamperne er købt i Casa Shop.


Vasketøjsskakt
På første sal er indbygget en vasketøjsskakt, der fører direkte ned til kælderen.