Hus

Boligreportage: Elegant jul med sølv og glas

Malene Ryvard og Jesper Wickmann skiftes til at pynte op til jul hvert andet år. Jespers jul er meget traditionel, hvorimod Malene pynter op med alt andet end rødt og traditionel pynt. I år er det hendes tur.

Jeg elsker at have ingenting omkring mig, fortæller designmanager Malene Ryvard, der ligesom sin mand, arkitekt Jesper Wichmann, arbejder meget.

Så når de er hjemme, skal der være ro. Og ro er i Malene Ryvards optik lig med få ting.

LÆS OGSÅ: Se også dette byhus, hvor der er pyntet naturligt op til jul

- Men til jul skal der selvfølgelig pyntes op, både for børnenes skyld, men bestemt også for min og Jespers skyld.

- Jesper er til jul-jul med vat og nisselandskaber, gran og kræmmerhuse, og alt hvad der ellers hører til en traditionel juleudsmykning. 

- Jeg er mere ‘Silent Night’-typen. Stille lys i mørket, glimt af sølv og glas, og næsten nøgne juletræer a la ude i naturen.

Malenes tur til at pynte op til jul 

I stedet for at indgå et kompromis har parret indgået en meget nemmere løsning. De skiftes til at bestemme, hvordan der skal pyntes op derhjemme.

I år er det Malene Ryvard, der bestemmer, og det betyder enkel julepynt – en lille busk og en slank lærk kun pyntet med stearinlys og små hvide blomster. 

- For mig er de skulpturelle former vigtigere end kulørte kugler og glitter. 

Mange funktioner i få rum

Malene Ryvard har derfor dekoreret meget enkelt og med rå materialer, og det klæder lejligheden, der ligger i en gammel staldbygning.

Lejligheden er indrettet som ét stort rum, der er opdelt med interimistiske rumdelere – bortset fra badeværelset, der har faste vægge.

Der er masser af lys i lejligheden takket være det åbne rum, et stort loftsvindue og den enkle indretning, der gør rummet luftigt. 

Det luftige har parret bevaret med vilje. Det var det, de oprindeligt faldt for. Og så var det stilheden, der overbeviste familien om, at det var her, de skulle bo.

Desuden var lejlighedens store rum lige til at flytte ind i. Der var i forvejen et nyt, åbent køkken i enkle materialer og betongulv i en varm grå nuance, der på en grå decemberdag reflekterer lyset fra vinduerne. 

Minus funktionalitet

- Vores hjem er på ingen måde funktionelt, og det er stadig ikke færdigindrettet, siger Malene Ryvard. 

Spisebordet er fx lidt af en nødløsning, for det bord, de ønsker sig, har de ikke fundet endnu, og de skulle jo have noget at spise ved.

Så den enkle løsning var at hente et par borde i Ikea, der matchede hjemmets øvrige minimalistiske stil.

Selvom Malene Ryvard holder af en jul i mere diskrete toner end Jesper Wichmann, er hun ikke bange for, at børnene får for lidt jul. 

– Vi holder jul skiftevis hos mine og Jespers forældre på børnenes og traditionernes betingelser.

Her hjælper Nora og Viktor med at pynte juletræ med nisser, lys, 
glimmer og kræmmerhuse, og vi danser om træet og synger nogenlunde som i gamle dage. 

SE OGSÅ: Et traditionelt julehjem i Gentofte

Boligreportage: Æstetisk og elegant jul 

Her bor: Malene Ryvard, designmanager hos popupshop.com, og Jesper Wickmann, arkitekt, sammen med børnene Nora på 7 og Viktor på 8 år.
Bolig: Baghus på 97 m² i hjertet af København. Formentlig tidligere stald/vognport i en fredet ejendom bygget i 1637 – samme år som byggeriet af Rundetårn blev påbegyndt.
Stil: Sydlandsk minimalisme.

Malene Ryvard og Jesper Wickmanns lejlighed ligger i en baggård i et stille hjørne af Københavns ellers travle og støjende centrum. Om vinteren er der en hyggelig købstadsstemning med lysene fra vinduerne, og om 
sommeren er her et fantastisk gårdmiljø med bænke.