
Boligreportage: Herskabeligt byhus med tidløst og minimalistisk design
Kom indenfor i det engelske byhus, der emmer af minimalisme og dansk design. Se hele hjemmet herunder!
Arne Jacobsen, Hans J. Wegner og Poul Kjærholm står side om side i det engelske byhus, hvor parret Ben og Alexandra Payne har forenet de herskabelige rammer med tidløst og minimalistisk design.
Da Ben og Alexandra Payne så byhuset i den engelske by Leamington Spa for syv år siden, så indretningen noget anderledes ud.
– De tidligere ejere havde sat det meste i stand i 1980’erne, og der var mange tunge gardiner, blomstrede tapeter og tykke tæpper, husker Ben Payne.
Under alt dette kunne parret dog skimte husets originale træk, og det besluttede hurtigt, at det var dem, der skulle fremhæves.
Parret gik i gang med at fjerne tapeter, gulvtæpper og gardiner, og da det pludselig stod tilbage med de helt bare rum, blev det overrasket over rummeligheden og lysindfaldet. Derfor har Ben og Alexandra Payne også valgt at male mange af væggene i forskellige grå nuancer, der understreger husets herskabelige træk.
– Værelserne er så lyse, at de faktisk kan bære ret stærke gråtoner, og det synes vi, er meget beroligende, fortæller Ben Payne.
SE OGSÅ: Nyrenoveret villa med unikke detaljer og godt håndværk
Fælles designpassion
De beroligende nuancer går også igen i resten af indretningen, der er holdt i afdæmpede farver, og som er præget af rene linjer og enkelt design.
Ben og Alexandra Payne arbejder begge som designere og har en fælles passion for skandinavisk design fra midten af det 20. århundrede.
Overalt i hjemmet står dansk og skandinavisk design fra særligt 1950’erne side om side og danner en rød tråd i indretningen.
– Jeg har altid elsket den periode, og Alexandra er svensk, så hun har også en særlig forbindelse til den, siger Ben Payne.
Ben og Alexandra Payne har samlet på originale designmøbler, siden de for 18 år siden gjorde deres første fælles køb hos danske Bruun Rasmussen.
– Det lykkedes os også at gøre et par gode køb, selv om jeg tror, at de fleste mennesker i dag kender værdien af de klassiske design, fortæller Ben Payne.
Boligreportage: Herskabeligt byhus med tidløst og minimalistisk design
Hvem: Ben og Alexandra Payne, der begge er designere i bilindustrien, og deres to døtre, Freyja på fem år og Nova på et år.
Hvad: Et rækkehus fra 1838 i Leamington Spa i det centrale England.
Under et linoleumsgulv i entréen fandt Ben og Alexandra Payne husets originale stengulv, der fungerer som dekoration i sig selv. Stolen, der stadig er i produktion hos Fritz Hansen, er en original Syver Stol designet af Arne Jacobsen i 1955.
I spisestuen er væggene holdt hvide, så de brune detaljer fremhæves og skaber sammenhæng i rummet. Spisebordsstolene er Hans J. Wegners PP701 for PP Møbler. Ben og Alexandra Payne så første gang spisebordsstolene på Design Museum Danmarks restaurant, og da restauranten skulle ombygges, købte parret stolene på auktion. Spisebordet er Piet Heins Super-Ellipse bord designet i samarbejde med Bruno Mathsson og Arne Jacobsen for Fritz Hansen. Over bordet hænger en PH5-pendel designet af Poul Henningsen for Louis Poulsen.
Over skænken i palisander hænger et kunstværk lavet ved ætsning af den britiske kunstner og arkitekt Victor Pasmore. Spisebordsstolene er designet af Hans J. Wegner.
Den minimalistiske indretning går igen udendørs, hvor Ben Payne selv har lavet havemøblerne af store egetræsplanker og specialfremstillede stel i stål.
PK22-stolen, designet af Poul Kjærholm i 1958, er med sit enkle design og spinkle silhuet en sand designklassiker. Stolen produceres i dag af Fritz Hansen, der i 1982 overtog produktionen af alle Poul Kjærholms design fra perioden 1951 til 1961.
Indbyggede reoler er en god måde at få det optimale ud af pladsen, uden at møblet fylder i rummet. Reolen har Ben Payne selv bygget og malet i farven Night Jewels fra Dulux. Over pejsen hænger et kunstværk af den danske kunstner Kehnet Nielsen. Loungestolen er designet af Peter Hvidt og Orla Mølgaard Nielsen, og gulvlampen er designet af Arne Jacobsen og forhandles af &Tradition.
Køkkenøen med bordplade i cement har fået en central plads i køkkenet og skaber et rum, hvor hele familien kan samles. Stolene i teak og palisander er vintage og designet af Erik Buch for OD Møbler. Keramikskålene er designet af Vincent Van Duysen for When Objects Work.
Sengegavlen er lavet af gammelt læderpanel, det væghængte bord er vintage, og taburetten er designet af Niels O. Møller.
Ben og Alexandra Payne har udnyttet hver en krog i deres hjem, som her hvor rummets lille indhak giver plads til det væghængte bord, som derfor bliver naturligt afskærmet fra sengen.
Badeværelset sender klare referencer til den enkle hotelstil. De grålige nuancer brydes af enkle detaljer i træ og stål, og også i badeværelset har parret udnyttet pladsen til indbyggede hylder. Badekarret er Duravit Vero-design.
Mere inspiration?
Kom indenfor i Caroline Bahrenscheers sanselige Islands Brygge-hjem, der byder på minimalistiske og simple detaljer. Se hele hjemmet her!