Hus

Boligreportage: I oldefar Lassens fodspor

Da Nadia Lassen som helt ung kom til at smide to PH-lamper ud, det lå ikke til højrebenet, at hun skulle beskæftige sig med interiør. Kom indenfor i hendes imponerende villa.

Den hvide by og Kongekvarteret på Frederiksberg består af grønne alléer flankeret af hundrede år gamle patriciervillaer.

Side om side ligger små grønne forhaver trukket lidt tilbage bag hvidmalede stakitter og stokroser. Netop den idyl tiltrak ejer af lampefirmaet Nuura Nadia Lassen og hendes to døtre, da de for fire år siden flyttede ind.

Paneler og stuk på ny

Det hvide hus ligner en klassisk patriciervilla fra starten af 1900-tallet, men huset har både ude og inde ændret markant karakter, siden Nadia overtog det. Faktisk er villaen i dag dobbelt så stor, som da købskontrakten blev underskrevet.

– Det oprindelige hus var ekstremt lille, men havde fine detaljer som plankegulve og paneler. Derfor var jeg meget bevidst om at bevare den oprindelige stil i ombygningen. 

Egentlig er det et nyt hus, men jeg er virkelig glad for, vi fik lavet det hele i den gamle stil. Alle detaljer fremstår oprindelige, selvom både stuk, paneler og gulve ikke er mere end et par år gamle, fortæller Nadia.

SE OGSÅ: Kunst og keramik i villaen

Farveskalaen bestemmer

Hun har ikke kun lagt vægt på de ydre rammer og rigtige materialer i renoveringen. Valget af farver, møbler og tilbehør er nøje udvalgt, så det stemmer overens med husets klassiske byggestil. 

– Jeg arbejder ud fra et gammeldags moodboard, når jeg indretter. Så sidder jeg og finder inspiration i kataloger og magasiner og klipper og klistrer det ind i en scrapbog.

Jeg vælger typisk en farveskala, inden jeg går i gang med indretningen, og bygger så mit moodboard op efter den.

På egne ben

En enkelt form går igen gennem rummene i både stueplan og på første sal: den kvadratiske firkant i støbejern. Både reoler, spejle og lysestager har den karakteristiske kantede form, som har gjort Kubus-lysestagen populær.

Nadia Lassen har nemlig en fortid i firmaet bag lysestagen, By Lassen, som hun sammen med sin onkel Søren Lassen var med til at starte op i 2008. 

Selve manden bag den ikoniske Kubus-lysestage, Mogens Lassen, er nemlig Nadia Lassens oldefar, og både han og broren står bag en lang række design.

– Da jeg flyttede hjemmefra, smed jeg to PH-lamper ud, fordi jeg ikke anede, at de var noget særligt. Vi talte aldrig om design derhjemme, og der var kun meget få designobjekter i mit barndomshjem, blandt dem den her firkantede stage, som min oldefar havde designet, fortæller hun.

I dag har Nadia Lassen solgt sin andel af virksomheden til onklen og i stedet kastet sig over lamper i det nye firma Nuura. En del af dem har fået plads derhjemme i blanding af forfædrenes og eget design.

Boligreportage: I oldefar Lassens fodspor

Her bor: Nadia Lassen, ejer af lampemærket Nuura og medejer af interiørmærket Gejst, sammen med sine to døtre på to og syv år.
Bolig: Patriciervilla fra 1902 i tre plan på 210 m² i Kongekvarteret på Frederiksberg.
Stil: Klassisk herskabelig med afdæmpede farver og enkle møbler.