
Drømmebolig med højt til loftet
Hvordan får man et stort rum med højt til loftet til at indbyde til hygge? Få svaret i denne bolig, hvor det store rum er inddelt i mindre hyggekroge.
Linjerne, lyset og loftet, lød mantraet, da denne bolig i sin tid gennemgik en omfattende renovering og udbygning. Der skulle fantasi til at forestille sig, hvordan den kunne ende med at blive, og hvordan der skulle jongleres med husets basale linjer, de høje lofter og de gode lysindfald for at skabe en hyggelig atmosfære.
Læs også: Her bor tøjdesigner Naja Munthe
Boligen her er ikke bare lys og luftig, den er også hyggelig, funktionel og personlig med tre forskudte plan og den kæmpestore stue med pejsen som skulpturelt samlingspunkt. Ejeren af huset har skabt hyggekroge og givet boligen karakter ved at:
• bygge en ekstra stor stue på det oprindelige hus, der i stueplan kun rummede det åbne køkken og spisestuen.
• bygge ydermuren med samme vinduesmål som det originale hus, så det arkitektoniske udtryk forblev intakt.
• lade loftet gå til kip for at få den kæmpe rumfornemmelse.
Læs også: 5 tips til at opgradere din bolig
Kombination af rummelighed og hygge
Det er lidt af et paradoks, at man på den ene side udvider og bryder vægge ned for at få store vidder og lys lethed, men på den anden side også forsøger at skabe et hjem, der indbyder til hygge, og hvor man får lyst til at slå sig ned.
Som det helt centrale findes en naturgaspejs i boligen, der bryder rummet og markerer overgangen fra sofahyggehjørne til hjemmekontor. Køkkenøen adskiller naturligt køkkenet fra spisepladsen, som er midt i rummet, markeret af et stort kelimtæppe. Og så er der de forskellige loftshøjder i henholdsvis køkkenregion, spisesektion og den nye tilbygning, hvor loftet går helt til kip. Vandrette linjer i samme højde går igen for at skabe ro, og resultatet er, at de forskellige loftshøjder faktisk er med til at definere rummene i rummet.
Kom med indenfor i den smukke bolig - se galleriet herunder!
Drømmebolig med højt til loftet


Villaen har det oprindelige vindfang, som giver adgang til entreen med trappe til både en høj kælder og til førstesalen.


Knagerækken hedder Knax og fås bl.a. hos Casanova Furniture. Jagttrofæet er fra et dyr, et familiemedlem har nedlagt.


Den smukke naturgaspejs, der bryder rummet og markerer overgangen fra sofahyggehjørne til hjemmekontor.


Store rum kræver store møbler. Den kæmpe modulsofa Cenova fra BoConcept er fyldt med hjemmestrikkede puder og indbyder til afslapning. En væg-collage af rejsefund, litografier mm. bryder de stringente linjer.


Rene, lige linjer er det gennemgåene tema i boligen.


Kontoret er placeret midt i villaens store stue. Rummet er samlet af et blødt tæppe og markeret af de tre reoler. Tæppet ‘Pea’ er fra Hay, og reolerne er fra Linde & LInde. Det store bord fra Kartell giver ekstra spisepladser, når familien har middagsgæster.


Reoler fra Linde & LInde.


Et stort kelimtæppe i brændte nuancer skaber sammen med en kingsize loftslampe et rum i rummet omkring spisepladsen. Mooi-lampen er købt hos Mekavi, og kelimtæppet er fra Carpetvista. Det sorte spisebord er fra Hay, og Eames-stolene med hvid skal og træben er fra Illums Bolighus.


Naturgaspejsen fungerer som rumdeler. Den bliver tændt med fjernbetjening som det første om morgenen og slukket som det sidste, og varmer hele huset op.


Køkkenet, der hænger sammen med den øvrige stueetage, er enkelt og nedtonet med hvide fronter uden greb og praktisk stålbordplade fra Svane Køkkenet. Som kontrast er der malet en væg med tavlelak, så man kan skrible og tegne, og stillet en stor bordlampe fra Rue Verte på disken for at skabe stuestemning.


Køkkenaccessories i grå, stål og natur. Tekopperne er fra Louisiana, og skærebrætterne er fra Hay.


Stilen i boligen er enkel og klassisk med bløde indslag i varme nuancer.


En serie rejsefotos er rammet ind og hængt op i et galleri. Her er det sort/hvide fotos fra en rejse til Prag.


Badeværelserne er holdt i hvidt og sort. Hylden med indbyggede rum er lavet i mdf-plader på mål, ligesom den store glasvæg til brusebadet. De polerede betonklinker er fra Flisecentret i Søborg, og armaturet er fra Grohe.


Sort, hvidt og gråt skaber den klassiske bund tilsæt brændte jordfarver.