
Hus
Giv en gammel villa åbne rum
Det har både fordele og ulemper at forvandle en hyggelig, men mørk 40’er-villa til en moderne bolig. Se, hvordan denne familie fandt en løsning, der gav dem den åbne drømmevilla.
Onsdag, 27. april 2016 - 13:05 - Tekst, foto og styling Iben & Niels Ahlberg
Det er pest eller kolera. Et hus med mange små rum eller med et stort, der runger. Det oplevede Pernille Dybkjær, da hun sammen med familien renoverede deres hjem fra ende til anden. Villaen er fra 1940 og blev dengang bygget i en traditionel stil med mange mindre rum på hver etage. Alle rummene mod nord fik meget lidt lys ind, så familien gik i gang med at rive skillevæggene ned – en efter en. I dag består stueetagen af tre store, lyse rum: en entré med trappe til første sal, en kombineret køkken-spisestue og en stor dagligstue.
Dæmpet akustik
Da skillevæggene var revet ned, opstod der en udfordring, som de ikke umiddelbart havde forudset. De store rum med de hårde trægulve gav genklang og efterlod huset med en meget dårlig akustik.
– Især køkkenet og spisestuen var en udfordring med de hårde overflader i både køkkenelementerne, skalstolene i kunststof og bordet i aluminium, fortæller Pernille Dybkjær, som derfor ændrede på indretningen med rustikke træmøbler, grønne planter, et tæppe under bordet og en stor lampe i stof over spisebordet. I dag er alle rum indrettet med møbler, overflader og tæpper, der dæmper lyden og giver varme.
– Støj giver uro og stress. Derfor var det utrolig vigtigt for os at få styr på akustikken herhjemme, siger Pernille Dybkjær.
Plads til leg
Indretningen er lys. Møblerne skal være behagelige at sidde i, men de skal samtidig være funktionelle – både for voksne, børn og hunden Stella.
– Jeg betaler gerne for møbler i god kvalitet, men aldrig i den tro at de skal følge mig for altid. Der skal være plads til at sælge det igen, hvis jeg bliver træt af et møbel. Argumentet "og så holder den i øvrigt hele livet" – er det ikke bare en undskyldning for at købe den dyre variant, man helst vil have? siger hun og fortsætter:
– Om det er fra Ikea eller fra min brors egen møbelforretning har ikke den store betydning. Så længe det er gennemtænkt og giver mening.
Kom med indefor her ...
Lys villa


Her bor
Pernille Dybkjær sammen med sin mand og deres tre børn. Pernille har en baggrund i reklamebranchen.
Bolig
Villa på 275 kvadratmeter, bygget i 1940.
Stil
Lys, funktionel og international.
1 / 14


Imponerende hall
Den store hall er indbydende i sig selv. Derfor har Pernille Dybkjær indrettet den enkelt med et par grønne planter, et dominerende spejl af Julie Hugau og to stole fra Poul Kjærholm i patineret kernelæder. Et par små løse tæpper er med til at dæmpe lyden i hallen, der har højt til loftet.
2 / 14


En lille samling
Saml kunstværker som her, hvor parret har lavet en gallerivæg. Det kinesiske bord er fra Greensquare. Lampen er fra Flos. Billederne på væggen har hængt sammen i alle de tre boliger, familien har boet i gennem tiden.
3 / 14


En lyddæmpende lampe
Også i køkkenet er der tænkt akustikdæmpning med den store lampe Silenzio fra Luceplan, der har en lyddæmpende effekt. Spisebordet er fra Kristalia. Stolene er fra Mdf Italia. Gulvtæppet er købt på auktion.
4 / 14


Kunst med hjerte
Pernille Dybkjær vælger kunst med hjertet, hvilket er det bedste tip, når man selv skal på indkøb i gallerierne. Her er det et billede af Cathrine Raben Davidsen.
5 / 14


Et personligt køkken
Hylderne i køkkenet er fyldt med både praktiske ting og pynteting og et par af børnenes egne kreationer. Elementerne er fra Bo-tikken og snedkereret specielt til rummet.
6 / 14


Råt træ vs. italiensk design
Brug som her et råt træbord med tilhørende taburetter. Sammen med familiens opslagstavle giver det en stærk kontrast til det hvide italienske design. På opslagstavlen hænger portrætter, der minder om glade begivenheder i familien. Bordet er fra Bo-tikken, og taburetterne er fra Christiansen & Co.
7 / 14


Kunsten af lave et stilleben
Stilleben er sværere at sammensætte, end man skulle tro. Mix størrelser, materialer og overflader, som Pernille Dybkjær her har gjort det. Er overfladerne af stof, tager de også lyden.
8 / 14


Tæpper er redningen
Et vamset tæppe kan dæmpe akustikken i rum med store vinduespartier som her mod den overdækkede terrasse.
9 / 14


Harmoniske farver
Kæl for farverne i indretningen lige som her, hvor krukker, puder, møbler og tæpper er holdt i harmoniske, afdæmpede naturfarver. De grønne planter, der er et gennemgående element i boligen, får indretningen og haven udenfor til at høre bedre sammen. Sofaen er fra Bo-tikken. Det antikke sofabord er fra Christiansen & Co., og de lette bambusstole er fra De Fire Årstider.
10 / 14


Skulpturel lampe
Den store lampe ved siden af sofaen er fra Foscarini. Den har i kraft af designet en dæmpende effekt på akustikken i rummet. Og så fungerer den på samme tid som en lysende skulptur.
11 / 14


Smukt og funktionelt
Badeværelset er funktionelt indrettet med armatur i messing fra Vola og bordplade i Carrara-marmor. På gulvet ligger sorte keramiske fliser fra Mosa Tiles.
12 / 14


Indre forandringer
Hvis man har en terrasse, så er det en god idé at fylde godt op med krukker og planter. På den måde kan den deles op i zoner – og bliver også mere indbydende og hyggelig. Udefra har den store villa ikke gået igennem de store forandringer i de tre år, Pernille Dybkjær og hendes familie har boet her. Terrassen mod haven er det tydeligste tegn på, at en moderne børnefamilie med lyst til gæster er flyttet ind.
13 / 14
Relaterede artikler
Læs mere om: