
Indretning i palæstil
Naturlige materialer og tidsløst design krydret med overraskende og personlige detaljer karakteriserer denne palævilla.
Bag frugttræer, store rododendronbuske og en beskyttet have med fontæne og hønsegård gemmer en klassisk palævilla sig. Villaen, der ligger i nærheden af København, er bygget i 1911 og er inddelt som dengang med flere stuer en suite, fremtrædende stuk og småsprossede vinduer. Til gengæld er indretningen af de oprindelige rum blevet opdateret af indretningsarkitekt Pernilla Engberg.
Med frie hænder
Den svenske arkitekt fik stort set frie hænder til at forme villaens udtryk. Hun skulle blot tage udgangspunkt i de møbler, som familien, der flyttede ind i huset, havde med sig. Familien ønsker ikke at stå frem, men har ladet indretningsarkitekten invitere Mad & Bolig på besøg i den karakterfulde palævilla.
"Jeg har forsøgt at give hvert rum sin egen karakter," siger Pernilla Engberg, der har brugt gardiner, tæpper og tapeter til at give villaen et samlet udtryk. Det er blandt andet en af årsagerne til, at det eksisterende møblement ser ud til at være købt specielt til villaen.
Læs også: Historien og Wegners Y-stol
Sikkert farvevalg
Den rolige og indbydende atmosfære, der også præger villaen, skyldes, at hun i sit farvevalg har holdt sig til harmoniske og afdæmpede nuancer. Til gengæld har hun valgt tapeter med blanke overflader. "Den blanke overflade på tapetet giver en feminin og eksklusiv stemning og understreger samtidig det flotte lysindfald, der er i mange af værelserne. Det passer rigtig godt til de markante paneler, fodlister og døre, som rammer tapeterne ind," siger Pernille, der har tilført det stilfulde udtryk kant gennem en række detaljer.
Indretning i Palæstil


Et mørkt tæppe, nyt betræk på de arvede stole og et markant tapet, der ikke går helt til loft. Det får spisehjørnet i køkkenet til at virke indbydende. Betrækket er RL Driftwood fra Ralph Lauren, industrilampen kan fås i Illums Bolighus.


I hallen er den svungne trappe dominerende sammen med det høje 'panel' og det markante tapet. Og yndlingsskoene er naturligvis gemt væk i ens skoæsker.


Det gråblå metallic tapet med bronzefarvede blade har indretningsarkitekt Pernilla Engberg valgt at bruge i hallen for at få sammenhæng mellem stueetage og første sal. Et tip som du også kan bruge til at få andre rum i boligen til at hænge sammen. Tapetet hedder Nordic Leaves og er fra Flügger.


Køkkenet er holdt i en helt enkel og rustik stil med praktiske hvide metrofliser med sort fuge, træbordplade og hvide køkkenelementer. Indretningsarkitekten Pernilla Engberg har valgt transparente lamper som lyskilde over køkkenbordet, så lamperne ikke forstyrrer udsynet til palævillaens have. Lamperne i glas er Aquatinta fra 3 Falke Møbler.


Fra spisestuen, der ligger i forlængelse af de to stuer en suite, er der direkte udgang til haven gennem to franske døre. Bag den ene gemmer en elegant høj skjuler på rummets radiator, en skjuler som også fungerer som hylde for billeder, nips og lys. Møblementet er holdt i sort og hvidt med Piet Heins Ellipse-bord og Arne Jacobsens syverstole som det centrale. Bryd gerne med det stramme udtryk, som indretningsarkitekten har gjort det her ved at lakere et par af de hvide stole sorte.


Vitrineskabet er fra Slitage. På bordet fungerer en stor champagnekøler som vase til pæoner fra haven.


Spisestuen ligger i forlængelse af de to stuer. Lampen over spisebordet er ’Light shade shade’ fra Moooi. På bordet fungerer en stor champagnekøler som vase til pæoner fra haven.


Stuen, der er den midterste af de tre stuer en suite, er indrettet i naturens farver og materialer som uld, børstet træ, lakeret metal, hør og læder. Det er til ære for herreværelset med de imponerende trofæer, som ligger i forlængelse af stuen. Den indbydende sofa med de løse puder ’Arne’ er designet af A. Citterio for BB Italia. Pernilla Engberg har valgt tre Fat Fat-stueborde, der er designet af Patricia Urquiola for BB Italia, så de praktisk nok kan flyttes efter behov. Med ryggen til er det Poul Kjærholms PK22 i sort læder.


Foruden stuen støder spisestuen også op til en pejsestue, som er domineret af den runde og generøse love seat-sofa Amoenus. Den er holdt i samme stof som sofaen i stuen for at skabe sammenhæng de to rum imellem. Loftslampen i pejsehjørnet hedder passende nok Smoke Chandelier. Reolsystemet er fra Montana.


Chaiselongen Control fra Eilersen i hvidt læder er som skabt til en afslappende stund i hjørnet i den aflange stue. Den kan justeres, så den kan fungere som ekstra seng til gæster.


Det gråblå metallic tapet med bronzefarvede blade har indretningsarkitekt Pernilla Engberg også valgt at bruge i gangen for at få sammenhæng mellem stueetage og første sal.


Et kæmpe walk-in-closet står højt på mange ønskelister. Her er det faktisk blevet til virkelighed. Pernilla Engberg har kreeret en feminin oase i lyse pudderfarver. Den generøse puf er specialdesignet fra Jio Møbler. Tapetet er fra samme kollektion som tapetet i gangen og hallen – her blot i andre farver. Den franske vitrine er fra Ilva. Et vitrineskab er genialt til tøj og ting, du gerne vil vise frem, men som du alligevel ønsker at beskytte mod fx støv


Det enorme sælskindssengetæppe i soveværelset understreger vildt-temaet i rummet sammen med bjørneskindet, der er fra en jagtrejse i Rusland, søgræstapet på bagvæggen og en sengegavl i ruskind. De spejlblanke sengeborde danner en flot kontrast til de naturlige materialer og giver soveværelset et moderne touch. Læselamperne med beslag er skruet fast i bordpladen.


Den antikke skammel i gæsteværelset er et arvestykke, der har fået nyt liv med lidt lak og sort velour. En enkel måde at modernisere arvestykkerne på. Det perlemorsstribede tapet reflekterer lyset og er fra Flüggers Happy Naturekollektion. Resten af rummet er holdt i sarte nuancer af grå, hvid og lilla, farver der går igen i puder såvel som blomster.


På gæstetoilettet er der limet et aflangt spejl på både bagvæggen og over vasken. Det reflekterer den smule lys, der er, og får det lille rum til at virke større. I loftet hænger Verner Pantons lampe af perlemorsskaller. Den grafitgrå toiletbørsteholder er fra Vipp.


Husets 3. stue en suite, der ligger i forlængelse af stuen, er indrettet som et moderne herreværelse med jagttrofæer fra gulv til loft. Også zebraskindet er ægte. Det er købt på en rejse til Afrika.


Spiraltrappen, der fører ned til en gildesal, er malet hvid og sort for at blende ind med rummet.


Det er få, men markante virkemidler, der tager imod i palævillaens entré. Entrédøren, der er britisk inspireret, er lakeret i en sort højglans, mens den klassiske svenske hylde, Pilaster, designet af John Kandell for Källemo, er det dekorative og funktionelle indslag.


Palævilla i fire etager opført i 1911: Indeholder kælder med vinkælder, gæsteværelser og gildesal.


Stueetage med entré, hall, køkken, herreværelse, gæstetoilet og tre stuer en suite. 1. sal med to børneværelser, soveværelse, påklædningsværelse, gæsteværelse og stort badeværelse. 2. sal med et stort legeværelse med åbent til kip.