
Nordisk hygge møder afslappet New England
Hvidlakerede træmøbler, en svensk kakelovn, sølvstager og masser af dagslys. Se hvordan de to stilarter mødes i murermestervillaen i Holte
Der er dem, der flytter til et nyt hus, når drømme og behov ændrer sig, og så er der dem, der tænker ud af boksen og ikke er bange for at tænke stort - eller højt. For Charlotte Bloch og hendes mand blev løsningen på det hele en usædvanlig tilbygning.
Brug hylder på nye måder i boligen
Fra drøm til virkelighed
Charlotte Blochs mand havde længe drømt om et højloftet rum med glas i taget, og hun selv ville gerne have en ny og større spise- og opholdstue. En ny terrasse var heller ikke af vejen, hvis der kunne blive plads til det, når murermestervillaen skulle igennem en forvandling. Og som sagt, så gjort.
Strømmende lys
Udefra er det ikke til at se, at huset er bygget over to omgange. Stilen og de røde mursten er ens, men når du træder ind, hviler der et overraskende lys over boligen, hvis store åbne rum er kædet sammen af en hall med en bred trappe. Går du ligeud, kommer du ind i tilbygningen, hvor der er næsten syv meter til loftet, og lyset strømmer ind i stuen igennem ruden i toppen af det pyramideformede tag.
Læs også: 15 tips til en rustik bolig
Nordisk hygge møder afslappet New England


Den pyramideformede glasspids i toppen af stuen er murermestervillaens overraskelsesmoment. Tallet 7 er rummets mantra. Det måler 7 x 7 x 7 meter. Altså et rum på små 50 kvadratmeter med 7 meter til loftet. Familien har valgt at placere sofaerne i midten af rummet, så man kan bevæge sig hele vejen rundt.


Familien har valgt at placere sofaerne i midten af rummet, så man kan bevæge sig hele vejen rundt.


I forlængelse af den nye stue har Charlotte Bloch fået sit eget arbejdsværelse med kig til haven og den nye træterrasse, som strækker sig langs tilbygningen og over til spisekøkkenet, som også har udgang til terrassen igennem sprossede døre.
Den svenske kakkelovl til højre er fra Gjøl Ceramic, hedder 'model 497' og koster ca. 57.5000 kr. inkl. opsætning.


Et kig ind i den yngste datters værelse vidner om, at æblet ikke falder langt fra stammen, når det gælder boligindretning, for også her er det den feminine og hyggelige stil, der er dominerende.


Stilen er enkelt og rå på badeværelset i den murermestervillaen i Holte.


Fra soveværelset er der udgang til en lille altan, som primært bruges til luftning af dyner. Her har Charlotte Bloch valgt florlette hvide gardiner, som har ekstra længde, så de kan ligge skødesløst hen ad gulvet.


Plankegulvet har fået et tyndt lag mat olie, så det er nemmere at vedligeholde.


Arbejdsbordet med bordplade i poleret granit står centralt i køkken-alrummet og er et yndet sted, når der skal anrettes og bages. Charlotte Bloch bruger også bordet til udstilling af ting i keramik og sølv, og til at hænge viskestykker på. Det skaber liv og stemning i rummet. Komfuret er model Classic 90 fra firmaet Falcon, som forhandles af Jeanne Offersen.


Charlotte Bloch er vild med sit køkken, som hun synes er det bedste rum i huset. Det takker hun indretningsarkitekten Jeanne Offersen for, som har omsat den stil, hun drømte om, til virkelighed i en blanding af New England og svensk almue.


Spisekrogen i køkkenet er et af Charlotte Blochs yndlingssteder, ikke mindst på grund af bænken, som hun selv har været med til at ‘designe’, og som giver plads til mange omkring bordet. Om sommeren blomstrer et blommetræ lige uden for vinduet.


Bænken i spisekrogen gemmer på lys og servietter i en 90 cm dyb skuffe i gavlen. De specialfremstillede høje træpaneler og hylder giver sammen med bordet og stolene, som er fundet på et lokalt loppemarked, en hyggelig og uformel stemning.


Der er et minimum af udsmykning i entreen, malet i sarte nuancer kun brudt af et sortmalet konsolbord. Væggene er malet i to nuancer, adskilt af en liste. Det fremhæver rummets højde.


Spisebordet og -stolene er fra Ikea, og pendlerne over bordet er fra den lokale butik Magnifique i Holte.


“Mindre ting, som jeg finder i boligbutikker eller på loppemarkeder, kan ofte gøre hele forskellen.” - Charlotte Bloch


Ved første øjekast er det ikke til at se, at huset er bygget i to omgange med mange år imellem. Tårnet på den midterste del blender naturligt ind, og først når man træder indenfor, oplever man den overraskende effekt af, at der er hele syv meter til loftet. Ombygningen er tegnet af Arkitekt M.A.A. Claus Norup.